Derült, száraz idő lesz

Derült, száraz idő lesz. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de napközben a Kisalföld térségében időnként megélénkül a déli szél.

Derült idő és D-vitamin

Továbbra is derült, napos idő várható és ez jó hatással van a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra, gyorsítja az anyagcserénket, és az erős csontozat kiépítésében is nélkülözhetetlen szerepe van. Érdemes a száraz időt kihasználni és lehetőleg a szabadban tölteni, kirándulni, pihenni és feltöltődni a kevésbé barátságos időkre.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10 és 16 fok között várható, de a városokban és a vízparton melegebb, a hidegre érzékeny helyeken hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között alakul.

nyár, tenger, kislány, nyaralás

Távolabbi kilátások hétfőtől csütörtökig:

Az időszak nagy részén napos, száraz idő lesz, csak kedden növekszik meg átmenetileg a felhőzet, és ekkor több helyen lehet zápor, zivatar.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 20 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a 13, 19 fokról 9, 15 fok közé csökken. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 28, 33, az időszak második felében 24, 29 fok között várható.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. augusztus 26. 21,4 °C +1,1 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 37,0 °C (2011) legalacsonyabb hőmérséklet: 5,0 °C (1980)

Forrás: met.hu