Csípős hajnal után csapadékmentes, napos idő

Jellemzően kevés felhőre, napos időre lehet számítani, a kezdeti felhősebb tájakon is kisüt a nap. Csapadék nem lesz.

A Dunántúlon néhol megélénkül a déli, délkeleti szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet tág határok között, -3 és +10 fok között alakul; sok helyen, főképp az Alföldön csökken 5 fok alá a hőmérséklet, talajmenti fagy is több helyen várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 20 fok között alakul.

A légköri frontok még távol vonulnak a Kárpát-medencétől, szervezetünkre nincsenek hatással, térségünk időjárását inkább a tőlünk északkeletre elhelyezkedő anticiklon határozza meg. Csendes, nyugodt őszi időben lesz részünk. A hűvös, néhol csípős hajnalt mérsékelten meleg nappal követi. Öltözzünk rétegesen.

Pollenjelentés
A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan jellemzően alacsony marad, ugyanakkor helyenként, elsősorban az Alföld középső és keleti területein még elérheti a tüneteket okozó közepes szintet. Előfordulhat még egy-egy szem a többi nyáron virágzó allergén növény, így a pázsitfűfélék, az üröm, az útifű, a libatopfélék, a csalánfélék és a kenderfélék pollenjéből is. A kültéri allergén gombák spóraszáma általában a magas-nagyon magas tartományban alakul.

Forrás: met.hu