Családi DIY játék a szünidő napjaira

Kánikulai napokon semmi kifogásom az ellen, ha a gyerekeim a földre kucorodva játszanak, sőt! A célba gurítás ilyenkor mindig nagyon népszerű, főleg, ha a “célt” együtt készítjük el saját kezűleg.

találj célba

Szerintem minden évszaknak megvannak a maga, szobában játszható játékai. Nyáron is előfordul, hogy vagy a nagy hőség, vagy éppenséggel a zivatarok miatt a lakásban rekedünk és ilyen mindig jól jön valami újdonság, amelyet akár együtt is el tudunk készíteni a gyerekekkel és nem kell hozzá leugrani a bolta, hogy alapanyagokat vásároljunk és így nem kell kitenni magunkat az időjárás viszontagságainak.

Sokszor elmondtam már, hogy számomra az egyszerűség az egyik legfőbb tulajdonság, ha játékról van szó, de ezen túl is azokat a példányokat részesítem előnyben, amelyekkel több generáció is együtt tud játszani, és ahol a kéz ügyességét némileg kompenzálja a szerencse (így az is élre kerülhet, aki nem olyan ügyes az adott tevékenységben), mert ugyebár versenyszellem az mindig van, öt gyerek között meg aztán pláne.

Természetesen a vizes és jeges játékokat semmi sem tudja leszorítani a dobogó tetejéről a nagy nyári melegben, de azért vannak ígéretes versenyzők. Például a legóból készült golyógurító, vagy egy másik, célba gurítós golyós játék, amelyet akár a hűsítő konyhakövön is lehet játszani, ha tudjuk, hogy épp nincsenek otthon az alattunk lakók, mert az üveggolyók gurítása nem kis hanghatással jár, különösen, ha nem is gurítják, hanem dobják őket. Mert törni bezzeg nem törnek… Minden más esetben ott a szőnyeg.

Papírdoboz alagút célba gurításhoz

találj célba

Hozzávalók

Elkészítés

  • szabadítsuk meg a cipősdobozt a tetejétől
  • dekoráljuk kedvünk szerint (mi öntapadós fehér papírral borítottuk mindenhol, majd dekortapasszal díszítettük a széleit)
  • tervezzük meg az alagút nyílásait a doboz egyik hosszanti oldalán – legyen közöttük kisebb és nagyobb is -, majd egy éles ollóval vágjuk ki őket
  • írjuk a nyílások felé az eredményes golyógurítás után kapható pontértékeket

találj célba

Forrás: Mom with Five