Csajos, praktikus tárolók: így rakjuk rendbe a lányszobát!

A „szakavatatlanok” számára nehéz elképzelni, mi mindent rejthet egy tipikus lányszoba! Kozmetikai készletek- és kiegészítők garmadáját, ruhákat, lábbeliket és ki tudja, hányféle apróságot, melyek minden centimétert elfoglalnak. Hogyan rendszerezhetnénk ezeket?

Egy lányszobába lépve szinte már kaotikus látvány tárulhat elénk, melyet a kozmetikai termékek, a ruhák, a cipők, divatos kiegészítők és megannyi apróság olykor randomszerű elhelyezése, halmaza okoz. Talán a kozmetikumokkal van a legnagyobb gond – nemcsak egy öntudatos, divatkövető leányzó esetében -, ugyanis a testápolók, bőrradírok, sminkes készletek, körömápoláshoz szükséges eszközök, ajakápolók- és rúzsok, parfümök, haj- és bőrápoláshoz szükséges holmik hihetetlen összevisszaságot képesek kreálni.

Valljuk be, ezeket már rendszerezni is nehéz, nemhogy megfelelő helyet kialakítani nekik. De nincs semmi veszve.

Lássuk, milyen tárolási technikákat vethetünk be, hogy rendezett és mutatós legyen a lányszoba belseje!

1.Csinos, egyszínű tálca: a kencék, dobozos, üveges kozmetikumok tárolásához kiválóan alkalmas egy szép, egyszerű, egyszínű tálca, melynek két végén van füle, így a hordozása sem okoz gondot. Próbáljuk a krémeket, üveges- és műanyag dobozos kozmetikumokat színük és rendeltetésük szerint elhelyezni, így például legyenek a tálcán lila- rózsaszín- és sárga üvegek, dobozok.

lányszoba

Nagyon szépen mutatnak az üvegek egy fényes, ezüstszínű tálcán is. Az üveges kozmetikumok mellé akár virágot is helyezhetünk szintén üveg vázában. Kiegészíthetjük a kozmetikumos tálcát szintén üvegben levő (drogériában kapható) illatos gyertyával, amely biztonságos formában áraszt kellemes illatot és nyújt hangulatos látványt.

Fiókszerű, két oldalt szintén füllel rendelkező, akár fából készült tálca, melynek magasabbak az oldalai, kiválóan alkalmas a sminkek tárolására. Jöhetnek ide a szemfestékek, a szempillafesték, a púderes doboz, a krémek, pirosító és természetesen a különféle ecsetek.

lányszoba2

A fából készült, fiókszerű tárolókat natúr színben vásárolhatjuk meg és arra alkalmas festékkel mutatós, trendi, fiatalos színekkel festhetjük be őket, melyek a szoba hangulatához is illenek majd.

2.Talpas üvegek: egy lányszobában az eleganciát és a kellemes hangulatot egyaránt biztosíthatják a különféle üveg vagy üvegnek látszó tárolók. Beszerezhetünk eleve megfelelő formájúakat, de akár üvegnek tűnő, talpas gyertyatartóra is ráfabrikálhatunk egy nagy, gömb alakú tartót, amelyben egyébként kagylókat, köveket szokás dekorációként tárolni.

lányszoba3

Összeillesztésükhöz csupán erős ragasztóra van szükség – a gömb alakú tárolót enyhén megdöntve ragasszuk a gyertyatartóhoz, tökéletesen modern, látványos tárolót kapunk! Rúzsok, szemfestékek, krémes tégelyek vagy akár bizsuk tökéletes helye lehet.

Egy korsó alakú üveg (vagy műanyag, üvegszerű) edény, mely lefelé szélesedik, ugyancsak felhasználható ilyen célokra. Önmagában vagy szintén egy talpas gyertyatartóra ragasztva is nagyon mutatós. Érdemes fejjel lefelé fordítani az üveget, majd megragasztani a gyertyatartó szélét és így ráilleszteni az üvegedényre. Az edény csukható, bele egyszerűen rakosgathatunk hosszúkás kozmetikai szereket, szempillafestékeket például.

3.Dekoratív vázák: nagyon szépen mutatnak a komódon, az asztalon, az üveg felületen. Két-három nőies, dekoratív, alacsony váza, gömb alakban nemcsak dekorációnak remek, de kitűnő helye lehet az apróbb kozmetikumoknak: körömlakkoknak és kisméretű, műanyag dobozos krémeknek.

4.Mutatós dobozok: egy belső rekesszel elválasztott, csinos doboz, valamilyen szép színben kiváló lehet a testápolók és a parfümök tárolására. Méretben ezek az üvegcsék és dobozok hasonlóan magasak, ezért látványra is rendezett hatást fog kelteni a doboz.

lányszoba4

5.Műanyag, rekeszes dobozok: a szórófejes, pumpálós, a testre való felvitelt különféle kiálló fejekkel megkönnyítő kozmetikumokat legjobb egy műanyag, rekeszekkel ellátott tárolóba berakni. Ezek a termékek nagyobb eséllyel folynak ki, csöpögnek belőlük a folyadékok, maszatolnak, elkenődnek, ezért a műanyag számukra tökéletes, legyen szó itt arctonikról, hajspray-ről, arctejről vagy arcradírról. Olyasmiket tartalmazzon ez a tároló, amiket nap mint nap használunk és lehetőleg a fürdőszobában helyezzük el.

tárolók

6.Kör alakú, díszes fém dobozok: ezek a dobozok, melyeket ma már önmagukban is beszerezhetünk, régebben azonban kekszes dobozként voltak megtalálhatók, remekül szolgálnak körömreszelők, manikűr készlet, sőt körömlakk színeket bemutató minták tárolására. Természetesen krémeknek, apróbb műanyag dobozos kozmetikumoknak is kiváló helyet adhatnak!

Forrás: https://napidoktor.hu/index