Csábítanak? – Mely virágok ehetők?

Milyen szekrénytípust és hová?

A gardrób az egyik leghasznosabb bútordarab, mely a lakásunkban létezhet. Nemcsak a ruhák kiváló és diszkrét tárolója – minden egyebet is bepakolhatunk ide, hogy ne legyen szem előtt.

Hogyan alakíthatjuk ki azonban viszonylag kis helyen?

Egy okosan elhelyezett, jól kihasználható gardrób igazi kincs. Rengeteget segít abban, hogy megfelelően, átláthatóan tároljuk ruháinkat, egyéb holminkat – eldugva a kíváncsi szemek elől. Igen ám, de mi a helyzet, ha kevés a hely?

Olyan gardrób ötletekre van szükségünk, melyeket kis lakásban is lehet alkalmazni, hálószobától az előszobáig. Amennyiben terveztetünk gardróbot, mindenképp megfelelő helyet kell választanunk hozzá. Ez sem annyira nehéz apró lakásban, csak ki kell használni a kínálkozó lehetőségeket, s könnyedén a berendezésbe simulhat a szekrény.

Lássunk  5 hatékony tippet!

1.Az Ikeás megoldás: kevés olyan ruhásszekrény van, amely az Ikea gardób-megoldásait maga mögé utasíthatja, rendszerezés és ár tekintetében egyaránt. Ha pedig dekoratívabb külsőre vágyunk, a bútor frontját ma már ilyen stílusban is beszerezhetjük: a svéd cég cserealkatrészek széles választékát kínálja, ajtókat, fogantyúkat, melyeket az összeszereléskor illeszthetünk a gardróbra. Színek és minták számos változatban kaphatók ilyen célból.

2.A csináld magad-megoldás: ha nem tetszik az egyszínű, sima, „unalmas” gardrób, néhány ügyes trükkel kiválóan feldobhatjuk a megjelenését. Példaképpen az eredeti ajtók helyett alkalmazhatunk régi, kopottas, hagyományos ajtókat is, melyektől az egész szekrény úgy fog kinézni, mintha számos ajtó nyílna belőle egy másik helyiségbe. Igazán kreatív ötlet, nem beszélve arról, hogy újrahasznosítjuk a régi ajtókat.

3. Kettős gardrób: galériás lakásban ügyes megoldás lehet az alsó szinten kezdődő, majd a galérián folytatódó szekrény. Miközben lent egyszerű, visszafogott megjelenésű a gardrób, a galérián más színben, más formában, nyitott részekkel, de folytatódik a ruhásszekrény. Így két különböző stílusban is készülhet.

4.Beépített szekrény: a gardrób akkor nyújt tökéletes látványt, ha valójában alig lehet észrevenni. Erre nyújt kitűnő megoldást a szinte falba simuló szekrény, melynek stílusa és színe olyan, mintha a fal folytatódna – csupán egy vonal és két fogantyú jelzi, hogy ott gardrób áll, amelybe lehet pakolni.

Ha kevés a hely, a gardrób akár a fürdőszobába is kerülhet hasonló módon – ügyeljünk azonban a megfelelő világításra. A belső LED fények mindig jó szolgálatot tesznek, segítségükkel könnyebben megtalálunk mindent a szekrényben.

5.Eltakart gardrób: amennyiben a szobában nehezen találunk megfelelő helyet gardrób kialakítására, a franciaágy mögött is létrehozhatjuk azt: polcok, egy-egy csukott vagy akasztós rész egyaránt lehet a falnál – ha kész, szereljünk elé egy függönyt. Az ágyról vagy a fal mellől így is könnyen elérjük majd a holmikat, ha kihúzzuk azt. Ha pedig nem kell, a behúzott függöny diszkréten és mutatósan takarja a rejtett gardróbot.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.