Több mint 500 önkéntes vigyázott a szigetelők egészségére

Egy hete fejeződött be a Sziget Fesztivál. A biztonságos bulizásról idén is a Helperek Egyesülete gondoskodott, egy hét alatt összesen közel 2400-szor volt szükség egészségügyi ellátásra. A fesztiválozók egészségére 24 órás orvosi, ápolói ügyelet és mentőőrség, pszichológusok és kortárs segítők összesen félezer fős stábja vigyázott. 

Allergia, rovarcsípés, napszúrás, gyomorrontás, baleset, vagy komolyabb sérülés: a nyári fesztiválokon mindenre akad példa. A Helperek Egyesületére nyugodtan rábízhattuk magunkat: önkéntes segítőik teljeskörű, szakszerű ellátást biztosítottak a legnagyobb nyári bulikon. A Volt Fesztiválon 150 fős, a Balaton Soundon 200 fős, a Szigeten pedig a legnagyobb, 520 fős stáb vigyázott a fiatalokra. Az Amway Hungária már második éve támogatja az egyesületet a higiénikus munkavégzéshez szükséges tisztítószerekkel, eszközökkel, melyek nagyban hozzájárultak az önkéntesek hatékony munkájához.

520 fős stáb, közel 2400 ellátás, 100 kórházi eset

Magyarország legnagyobb zenei fesztiválján a Helperek 520 fős stábja összesen 2384 esetet látott el, ezek között két gerincsérülésre és egy koponyasérülés-gyanús esetre is volt példa, de előfordult akut hasi probléma is. A fesztivál alatt összesen 100 esetben volt szükség kórházi ellátásra.

Helperek és az Amway a Szigeten

Idén egy 4 lépcsős drogprevenciós ellátással is segítettek a fiataloknak. A Szigeten felállított Party Smart Point-ban az odalátogatok szakértő pszichológussal beszélhettek függőségük esetleges lelki okairól, a Drop In sátorban a buli után 1-2 óráig pihenhettek és frissülhettek fel.  A Party Service  közvetlen a buli helyszínén volt található; itt a tánc közben kiszáradt fiatalok, vizet és szőlőcukrot vehettek magukhoz a gyorsabb regenerálódás érdekében. A fesztivál közel 1 hete alatt szociális járőrök egy csapata is járta a Szigetet.

Az egyesület munkájához immár második éve járult hozzá támogatásával az Amway Hungária. A márka a megfelelő ellátás érdekében nedves törlőkendőket, az eszközök és a felületek tisztántartásához szükséges minőségi tisztítószereket biztosította. A gyors, hatékony egészségügyi ellátás nagy odafigyelést igényel: a váltott, 8, 10, olykor akár 12 órás műszakban dolgozó önkéntesek frissességéről az Amway kávéval és BodyKey szeletekkel is gondoskodott.

Forrás: