A bőrünkre is gondoljunk a nyaralás után!- házi arcpakolás tippekkel

A nyári hőség, a fülledt levegő, az UV-sugárzás, a klóros vizű medencék és a sós tengervíz mind hatással vannak a bőrünk egészségére és szépségére, így ebben az évszakban fokozottan kell figyelnünk annak ápolására.

Különösen nagy hangsúlyt kell fektetnünk a bőrünk hidratálásra, és ha úgy érezzük, nem figyeltünk rá megfelelően az elmúlt hetekben, még nincs késő rendbe tenni a nyomokat.

Mivel a napsugárzás és a klóros, illetve sós víz kiszárítják a bőrt, nyáron fokozottan kell figyelni annak állapotára. Aranyszabály, hogy fokozott odafigyeléssel ápoljuk ilyenkor a bőrt, különös tekintettel az arcunkra. A hidegebb időben használt, zsírosabb krémeket ilyenkor cseréljük le könnyed, vizesebb állagúakra, és ügyeljünk arra, hogy a káros sugarakat is szűrje a krémünk. Naponta többször frissítsük fel az arcunkat, számos nedves törlőkendő közül válogathatunk a kozmetikai szerek közt, de a hideg víz is csodákat művel.
 

 

Ha úgy érezzük, nem foglalkoztunk eleget az év legmelegebb időszakában a bőrünkkel, akkor sincs késő: még rendbe lehet hozni a bőrt, újra fel lehet frissíteni.

Otthon is könnyen elkészíthetünk különféle pakolásokat, az egyik legegyszerűbb a túrós pakolás, melyhez két evőkanál túrót kell elkeverni egy kevés tejjel és mézzel – ez a pakolás hűsít, frissít, a száraz bőrnek, és az ajkaknak is jót tesz. Leginkább a sokat emlegetett uborkapakolás tölti fel a bőr vízkészletét, egy fél uborkát lereszelve keverjünk össze egy pohár joghurttal, a maszkot pedig ajánlott este, lefekvés előtt felvinni.

Ha az otthon készített kencék nem segítenek, bízzuk magunkat profikra, és válogassunk a kezelések közül.
 

Dr. Parrák Zita orvos-esztétikai specialista, a New Beauty Anti-aging és Orvos-Esztétikai Központ vezetője szerint nyáron szinte minden kezelés végezhető megfelelő odafigyeléssel.

“A szúrásos kezeléseket, lehetőleg nyaralás előtt két héttel iktassuk be, hogy meg tudjon gyógyulni a seb, de így nyár végén, a vakációról hazatérve, bátran ki lehet próbálni őket. Azt viszont fontos tudni, hogy a kezelés után a szaunát, szoláriumot, napozást, úszást, futást, intenzív sportokat kerülni kell minimum egy hétig, és folyamatos napfényvédő használat ajánlott ebben az időszakban.”

A hidratálás és az arcbőr frissítése mellett a ránctalanításra is jobban kell figyelni ebben az időszakban, mivel a napsugarak hatására beindulnak az öregedési folyamatok. Az UV- sugarak hatására a bőr elveszíti rugalmasságát, hidratáltsága csökken, így a nyaralás után külön érdemes időt és energiát fektetni arra, hogy a legjobb ápolási, illetve kezelési módokat megtaláljuk.

Forrás: New Beauty, purecom

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.