Borult lesz az ég, és sokfelé várható csapadék

Az Északi-középhegység környezetében havazás, másutt nagy területen, helyenként jelentős mennyiséggel ónos eső valószínű.

Napközben a havazás kiterjedése jelentősen csökken, az ónos eső legtovább az Észak-Alföldön eshet, délen pedig egyre inkább esőre számíthatunk. A déli, délkeleti szél a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6 fok között alakul, de reggel délnyugaton ennél akár több fokkal is melegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +6 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb, a déli megyékben a legmelegebb.

Fronthatás továbbra sem terheli szervezetünk, de az északi területeken kiadósabb havazásra, másutt ónos esőre számíthatunk. Sokfelé lesznek síkosak, csúszósak a járdák, az utak. Közlekedjünk óvatosan, lehetőleg jól tapadó lábbeliben.

esosido

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Csütörtökön még a borult égből az Alföldön, pénteken a változó felhőzet mellett már csak északkeleten lehet eső, esetleg ónos eső. A hétvégén erősen és gyengén felhős időszakok egyaránt lesznek, a kevesebb felhő várhatóan napközben lesz, így néhány órára kisüthet a nap. Szombaton a felhősebb területeken azonban tartós eső is lehet.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 60 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4 fok között várható, az Északi-középhegység vidékén lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +8 fokról jellemzően 2 és 12 fok közé emelkedik, a legmelegebb szombaton lehet.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2017. január 30. -7,5 °C -8,1 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 15,1 °C (2002) legalacsonyabb hőmérséklet: -16,2 °C (1942)

Forrás: met.hu