Herót karácsony pasi módra

Adhatunk sablon-ajándékokat, de egy eredeti, ötletes meglepetésért cserébe könnyebben vesszük elő az őszinte mosolyt.

Persze ahhoz, hogy túllépjünk azokon az ajándékokon, amiknél szinte csakis kreatívabbakat találhatunk ki, először is meg kell ismerni őket. Férfiak esetében a karácsonyi meglepetések hátterében könnyű hétköznapi témákat feszegetni. Kérdés, hogy jó ötlet-e?

Zokni?

Jó-jó, persze, egy férfi számára a lyukas zokni is még tökéletes, hiszen be van járatva, és úgysem látja senki a kis textil-hiányt, ha az ember lába cipőben van. De karácsony a szeretet ünnepe, szóval ezt a témát jobb, ha mellőzük. Nem ilyenkor kell utalás-szerűen újabb adag zokni párokkal ellátni a család fiú tagjait.

nyakkend%2525C5%252591k

Spray, dezodor?

Főként fiataloknak divat adni, elég egyértelmű célzással a kamaszodás során "mellékhatásként" jelentkező erősebb testszag miatt. Ne felejtsük, hogy a kamasz még legalább félig gyermek, aki nem feltétlenül szeretne olyan ajándékot kapni, ami egy olyan dologra emlékezteti, amivel még ő sincs kibékülve.

Törölköző?

Újabb átlagos kamasz-meglepetés, amely után a megajándékozott valószínűleg sosem áhítozott. Persze fel lehet dobni szignálással, és hasonlókkal, de talán még akkor a leginkább menthető a helyzet, ha valami igazán remek képet ábrázol. Persze ezekkel a fajtákkal érdemes vigyázni, mert általában egy funkció betöltésére képtelenek – ez pedig a törölközés.

Ruhák?

Határozottan más meglepetés-kategóriába tartozik minden pulóver, nadrág és póló, mint a zoknik és más fehérnemű. A ruhák ugyanis könnyen banánhéjjá változhatnak az ajándékozás során, amikor a gyorsan növő fiatalra már nem is jó a ruha; vagy kényszeredett a mosoly, mikor lekerül a díszcsomagolás; esetleg teljesen másként mutat a meglepetten az a ruha, ami a lelki szemeinkben még fess fiatalemberré változtatta.

Borotválkozó felszerelés?

Egy férfinek általában a huszadik életévét sem kell betöltenie, hogy már tudja, hogy milyen márkájú borotvahabra van szüksége és milyen borotválkozás utáni szereket használ. Így egy ilyen ajándékkal még addig is eljuthatunk, hogy soha nem fogja borotválkozásra használni. Legfeljebb továbbadja ajándékként. Persze egy márkásabb, flancosabb, nem éppen olcsó aftershawe mégis remek ajándék lehet. Egyszer.

bon-bon2

Bon-bon?

A férfi alapvető ismérve, hogy nem nő, így a virágcsokorral egyetemben jobb, ha ezt is kihúzzuk a lehetséges ajándékötletek listájáról. Ha a delikvens édesszájú, akkor egy bon-bon árából sokkal tartalmasabb csokiféléket és süteményeket is kihozhatunk. Pláne, ha az ajándékozó hölgy esetleg maga készíti el otthon a meglepetésként szolgáló édességeket.

Alkohol?

Ez az ajándék, amivel nem nyúlhatunk nagyon mellé, főleg ha előtte szemrevételezzük, hogy a konyhaszekrény tetején milyen fajtájú  italok üvegei állnak üresen, és melyikek vannak tele, miközben lassan évezredes portakarú fedi őket.

Karácsonykor keressük az egyedit, a személyre szólót, hogy a férfi tényleg olyat kapjon, amit már régóta szeretne magának, hátha ezzel egy ünnep-bliccelőt is komolyabb ajándékozásra tudunk ösztökélni következő karácsonyra.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.