Totyogós öltözet őszre

Itt van az ősz, hamarosan megérkezik a tél, és ami ezzel jár, az állandó le-föl öltöztetés, a sár és a kosz minden mennyiségben. Vége van annak a boldog időnek, amikor egy egyszerű overallba beletettük az ici-pici babánkat és már mehettünk is a friss levegőre sétálni.

Mivel gyermekünk már kikívánkozik a babakocsiból, ami nyáron nem volt még gond, mert egy pillanat alatt kiráztuk belőle a játék után a homokot, de mostantól komoly kihívásokkal nézünk szembe.

A nadrágok és a cipőcskék úsznak a sárban miután szemünk fénye fejest ugrott a környék egyetlen pocsolyájába, vagy hosszasabb séta során egyikből a másikba ugrálva ismerkedett a világgal. A cipőket kímélhetjük, ha gumicsizmát adunk a picire, ami nem ázik át, így megóvhatjuk a felfázástól. A nadrágokat azonban menthetetlenül mosni kell minden egyes séta után.

pulover2

Overall helyett a hidegben praktikusabb a kétrészes (dzseki és nadrág) felsőruházat, amihez lehetőleg több nadrágot is vegyünk. Így minden használat után kimoshatjuk és marad idő a száradásra a következő viselésig. Nagyon fontos, hogy ne öltöztessük túl a kisgyereket, mert játék közben kimelegedhet és megizzadhat, majd miután visszaült a babakocsiba könnyen megfázhat.

Megvédhetjük a babakocsit a sártól, ha az ülés lábszárral és cipővel érintkező részét mosható vagy eldobható huzattal vonjuk be. Amikor már hideg az idő és lábzsákra van szükség, akkor hasznos, ha cipőire a mászkálás után nejlonzacskót vagy kórházi cipővédőt húzunk. Ugyanezzel a módszerrel megóvhatjuk a kabátunkat is, ha séta közben emelgetni kell a gyereket.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.