Hogyan utazzunk a pici nélkül?

Kezdetben még egy órára is nehéz rábízni valakire a gyermekünket, nem is feltétlenül a baba miatt, hanem azért, mert mi félünk, hogy mi lesz a szemünk fényével nélkülünk.

Azonban meg kell tenni az első lépést minél előbb, ahhoz, hogy ő is és mi is képesek legyünk hosszabb időt eltölteni egymás nélkül.

Természetesen lényeges, hogy olyan személyre bízzuk a babát, akit jól ismerünk és 1000 százalékig megbízunk benne, lehetőleg ne egy idegen babysittert rendeljünk oda, hanem kérjük meg valamelyik nagymamát, keresztmamát. Valószínűleg a nagymamák boldogok lesznek, hogy végre aggódó szemeink nélkül kényeztethetik unokáikat, és mi is tudjuk, hogy mire számíthatunk, ha hazaérkezünk.

baby

A néhány órás különprogramok után próbáljuk meg a babát egy-két napra másra bízni, innen csak egy elrugaszkodás az egy-két hetes gyerekmentes nyaralás. Fontos átgondolni, hogyan lesz a legkellemesebb mindenki számára a külön töltött idő. Ha elvisszük a picit a nagymamához ő is kikapcsolódik, új élményekkel gazdagodik, ha a nagymama költözik be hozzánk, akkor minden kéznél lesz, amire csak szüksége lehet a kicsinek. A gyerekek életében nagyon fontos, hogy rendszer legyen. Lehetőleg ugyanabban az időpontban hívjuk fel telefonon, mert akkor másnap már számít rá és készül, így csalódott lesz, ha ez elmarad.

A felnőtté váláshoz vezető úton fontos lépés megtanulni: néha anya nélkül tölteni az időt.

baby1

Fokozatosan, egyre hosszabb időre bízzuk gyermekünket másokra. Nagyon fontos, hogy legyenek saját útjaink, felnőttes programjaink. Ez nem jelenti azt, hogy nem szeretjük a gyerekünket, csupán annyit, hogy a szülés után is teljes értékű emberek maradunk, akinek van férje, barátnője, szeret színházba járni, vacsorázni, tornázni.

Forrás: