Az orvosnak vagy a gyógytornásznak higgyek?

A kuklamu sorozat feltárja, hogy min megy át egy édesanya addig, amíg belátja és elfogadja, hogy gyermekével nincs minden rendben.

A dévényes rendelésen egy nagyon segítőkész lány, aki láthatólag nagyon értett a gyerekekhez, elkezdte kedvesen, gyengéden simogatni, nyomogatni, hajlítgatni Samut. Hátára fektette, és szétnyitotta a lábát egészen 180 fokig, és azt mondta, hogy egy egészséges fiú csecsemőnek kb. 90 foknál megfeszülnek az izmai, és nem engedi tovább nyitni a lábát. Majd azt mondta, hogy Samunak alkati hipotóniája van, amit nagy valószínűséggel szülési oxigénhiány okozott.

Férjem, és én is a sírás és a dühroham határán voltunk. Egyszerre éreztünk sértődöttséget, értetlenséget, bánatot és nagyon erős tehetetlen dühöt. Valamiért az embereknek az oxigénhiányról alapból egy nagyon súlyos és visszafordíthatatlan állapot jut eszébe.2604A gyógytornász, Tünde – akiről elég hamar kiderült, hogy nem csak nevében hajaz a tündér szóra – heti 2-3 kezelést javasolt. Magánrendelőben ez megfizethetetlen lett volna számunkra, de szerencsére neurológus beutalójával a Heim Pál Kórház jóvoltából ingyen járhattunk Tündéhez, a kórház tornatermébe.

A gyerekorvosunknak elmondtam, hogy milyen diagnózist állított fel Tünde. Azt mondta, ..

A cikk folytatását a kuklamu.hu oldalon olvashatják..

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.