NE CSATOLD Kismama vagy? Segít a magnézium! (x)

A várandós nők napi magnéziumigénye másfélszer, kétszer (!) annyi, mint egyébként

Magbe_B6_pecsetA vizsgálatok azonban azt mutatják, hogy a jelenlegi táplálkozási szokások mellett a napi bevitel az átlagosan szükséges mennyiségnek csak körülbelül háromnegyede.

Miért gond ez?
Milyen hatásai vannak még a magnéziumnak a várandósságra? Vizsgálatok igazolták, hogy a terhesség alatti magnéziumpótlás csökkenti a spontán vetélések és koraszülések számát, valamint a terhesség alatti görcsök, vérzések előfordulását.A magnézium a babák fejlődése szempontjából is fontos, ugyanis kedvezően hat a méhen belüli magzati fejlődés lelassulásának kockázata esetén.

terhesseg18

Egy korábban végzett vizsgálat során az is bebizonyosodott, hogy a magnéziumpótlás jótékony hatással van a magzat növekedésére és hipertóniás terheseknél az anya vérnyomására is.

A baba és a mama egészsége érdekében jó ismerni a természetes magnéziumforrásokat. A bab, a borsó, a lencse, a szója, a mák, a napraforgómag és a tökmag ideális táplálék ebből a szempontból, de a modern mezőgazdasági technológiák és a főzés csökkenti az élelmiszerek magnéziumtartalmát.

MagneB6

Léteznek magnéziumtartalmú ásványvizek, és gyógyszerek is, amelyekkel felvehető a harc a hiányállapot ellen. Ha magnéziumkészítményekben gondolkozunk, legyünk körültekintők! Nem mindegyik magnéziumsó hasznosul ugyanis egyformán a szervezetünkben.

Jó választás a Magne B6, mert a benne lévő magnézium-laktát kiválóan szívódik fel, a benne lévő B6 vitamin pedig tovább fokozza a hatást, így bizonyítottan hasznunkra válik. Mielőtt a kismamák bármilyen magnéziumkészítményt elkezdenének szedni fontos, hogy egyeztessenek háziorvosukkal, illetve nőgyógyászukkal.

 

MagneB6_logo

sanofi_logo4

SANOFI-AVENTIS Zrt.

1045. Budapest, Tó utca 1-5. Telefon: (+36) 505 0050

Gyógyszerinformcós szolgálat: (+36) 505 0050

Web: www.sanofi.hu

 

Egyidejűleg fenálló megnéziumhiány esetén.

Vény nélkül kapható gyógyszer.

Javallat: magnéziumhiány kezelésére.

 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

 

HU.MGP.12.05.20

Forrás: