Komatál otthonról?

Egészségtudatos kismamának lenni nem épp sétagalopp.

Abban az időben, amíg a kisbabák nem csak egy családba, hanem egy közösségbe születtek, és a várandós nőket széles rokonság vette körül, természetes volt, hogy a terhesség utolsó időszakától nem nekik kellett a mindennapi betevőről gondoskodniuk.

A komatál szép hagyományából azonban mára csak a legenda maradt. Különösen a nagyvárosokban, ahol sokaknak nem akad semmilyen segítsége. Miközben mindenhonnan zúdulnak ránk az elméletek, a tanácsok, és elvárások.

Állandóan friss, és jó minőségű ételeket beszerezni, ügyelve arra, hogy az adott időszaknak megfelelő vitaminok és tápanyagok is mind az asztalra kerüljenek – ez rengeteg rohangálást, cipekedést és tájékozódást igényel. Vagy mégsem.

A kismamáknak külön terhet jelent az egészséges táplálkozás biztosítása. A várandósság utolsó hetében már nem könnyű hetente többször piacra járni, nagy csomagokat hazacipelni, vagy épp főzni.

terhess_katt1

A baba születése után, a négy fal közé zárva pedig mindez még nagyobb kihívást jelent. Szerencsére, mára ezek beszerezhetők az internetről.

Lehetőséged nyílik ugyan egy eredeti kínálatot választani, mely figyelembe veszi az adott időszak szükségleteit – vagyis tartalmazza mindazokat a vitaminokat és nyomelemeleket, melyeket az anya és a baba szervezete épp igényel -, de mindenki válogathat hozzá mást is.

Ezek után a kismamának már nem marad más dolga, mint hogy a kiváló minőségű alapanyagokból összedobjon valamit.

Forrás: