Intim tornával készítsd fel tested és lelked a várandósságra!

A női test csodája a szülés képessége, érdemes azonban felkészülni testileg és lelkileg egyaránt erre a csodára. Ne csak ábrándozzunk a kis baba jöveteléről, hanem tudatosan készítsük fel testünket a fogadására. Töltsük fel energiával és újítsuk meg a szervezetünk rejtett zegzugait, amik meghatározzák a fogantatást és a baba egészséges fejlődését a legfontosabb kilenc hónapban.

Az intim torna segít a szervezetet felkészíteni a várandósság alatt végbemenő változásokra. A gyakorlatok nemcsak a testtudatot fejlesztik, hanem biztosítják az alhasi szervek és intim izmok gazdag vérellátását, ezáltal növelik a tápanyag és oxigén forgalmát. Mi is szívesebben költözünk egy szép új lakásba, a baba érkezését is befolyásolja, hogy hova várjuk. Az anyaméh, a petefészek és a környező szövetek, az izmok, a tartószalagok állapotát mind-mind befolyásolhatjuk az intim torna gyakorlatokkal.

A várandósság alatti intim problémák okai
“A várandósság idején testedben jelentős átalakulás zajlik, amit a hormonháztartás változása irányít. Ezeket a változásokat mindenki másképpen éli meg, attól függően milyen lelki és egészségi kondícióban van. A baba méretének növekedésével egyre nagyobb nyomás nehezedik a belső szervekre. A húgyhólyagra tevődő nyomásfokozódást a húgycsőnek kell megtartani, ami az utolsó időszakban szinte lehetetlennek tűnik, egy tüsszentés, köhögés vagy jóízű nevetés alkalmával. Az ilyenkor tapasztalt akaratlan vizeletvesztést, stresszinkontinenciának hívják” – mondja Gottlieb Ildi, intimtorna tréner.

terhes torna

Nem csak az intim izmaid erejét teszi próbára a kisbaba, hanem a kötőszövetek rugalmasságát és az érrendszert is. Az altesti vérbőség miatt a végbél záróizom felett található érpárnás területben is vénás pangás keletkezik, és ez gyakran aranyér betegség kialakulását indítja el.

Várandósság alatti teendőid
A gátizmokat védő vajúdás technikák segítik a szülés könnyebb lefolyását, és az összehangolt munkát az orvossal, szülésznővel. Tanuld meg és gyakorold naponta az intim torna tréningen kapott, egyénre szabott gyakorlatokat 10 percben a medencefenék izmaid kondícióban tartásáért, hogy a megnövekedett terhelést bírják, és gyakorold a tudatos gáternyesztő-lazító technikákat, hogy védd magad a szülés okozta szövődményektől.

Ellenőrizd a jelenlegi intim fittséged egy állapotfelmérő kérdőív segítségével:KATT IDE!

Szerző: Gottlieb Ildikó – intimtorna vezető

Forrás: https://napidoktor.hu/index