Honnan tudhatod, hogy babát vársz?

Mikor megtudja a nő, pontosabban, amikor jelzi a szervezete, hogy változás áll be a testében, az olyan örömteli állapot, melyet csak a ,,gyengébbik” nem élhet át.

Milyen jelekből sejthetem, hogy terhes vagyok? Mikor menjek orvoshoz? Mit szabad ennem? Mire kell figyelnem? Ez, és még jó pár kérdés megfogalmazódik egy nőben, ha érzi, hogy eljött a pillanat. Amikor a menstruáció kimarad, már reménykedhetünk benne, hogy megfonat egy új élet. Ilyenkor logikusnak tűnik, ha elgondolkodunk rajta, hogy mikor is történhetett az eset: körülbelül 4 nap van arra, hogy a petesejt befogadja a hímivarsejtet, ám a vérzés elmaradása, késése nem mindig jelenti azt, hogy kisbabánk érkezik!

A terhesség első jelei lehetnek a hányinger, hányás, erős mellfeszülés, kellemetlen szájíz, egyes szagoktól való undorodás, levertség, fáradtság. Ezek mind arra utalhatnak, hogy a szervezetünk felkészül a méhben fejlődő embrió, később magzat növekedésére, táplálására. Ezek a tünetek nagyjából az első trimeszter végére megszűnnek, vagy legalábbis jelentős mértékben csökkennek, ám az sem ritka, hogy a terhesség végéig elkísérik a kismamát.

Ez idő alatt ajánlatos az állandó orvosi vizsgálatokon való részvétel. Azt már minden kismama maga dönti el, neki mi a megfelelőbb, magánrendelésre járni, vagy sem. Az első felkeresés a menstruáció kimaradása után két héttel ajánlott, hiszen ekkor már majdnem 6 hetes magzat lévén, könnyen felismerhető az orvos számára. Ilyenkor egyrészt a kismama megnyugtatására is, valamint a pontos diagnózis felállítása miatt, hüvelyi ultrahanggal is megvizsgál az orvos.

terhesseg

A magzat fontos szervei az első három hónap során fejlődnek ki. A terhesség alatt, ha lehet még jobban figyeljünk oda, hogy mit eszünk, mit iszunk! A magzat fontos szervei az első 3 hónap során fejlődnek ki, és lényeges, hogy ilyenkor, minden nem természetes közeg ingerhatással lehet rá. Figyelni kell arra is, hogy amit mi eszünk, iszunk az mind átjut a köldökzsinór révén a magzat szervezetébe is, így előfordulhat, hogy ha a leendő kismama a terhessége ideje alatt sok káposztát fogyaszt, akkor a megszületett újszülött hajlamos lesz a hasfájásra.

Minden, a kismama által elfogyasztott táplálék átjut a köldökzsinór révén a magzat szervezetébe. A terhesség vége felé, az utolsó trimeszter időszakában egyáltalán ne fogyasszunk hüvelyes ételeket, tejtermékeket, és k betűs ételeket (káposzta, kelbimbó, karfiol, stb.)! Igyekezzünk csak olyan környezetben tartózkodni, ami teljesen füstmente!

A babaáldásra fel kell készülni, és ennek döntésében szerepet kell, hogy játsszon az összes lehetőség, ami rendelkezésünkre áll: lakáshelyzet, anyagi helyzet, érzelmi állapot. Maga a terhesség egy gyönyörű állapot, amit a leendő anya, optimális esetben párjával együtt visz végig. Bizonytalan párkapcsolatnál ne gondolkodjunk gyermekáldásban, ne a gyerek legyen az eszköz kezünkben a párunk magunkhoz láncolásában!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.