12 dolog, amit tilos mondani egy terhes nőnek! – 1. rész

Lehet, hogy ártalmatlan kérdésnek szánod, de érdemes kétszer is meggondolni, mit és hogyan mondasz egy várandós anyukának. Itt van 12 kerülendő példa!

Ha nem akarsz te is az érzéketlen, elkerült rokonok/ismerősök/idegenek táborába tartozni, mindig vedd figyelembe, hogy egy terhes nő szuperszenzitív állapotban van, és vigyázz a szádra! A babble.com segítségképpen összegyűjtötte azt a 12 mondatot, amivel biztosan őrületbe lehet kergetni egy várandós anyukát.

1. Tervezett baba?

Mos komolyan számít ez? Azért osztja meg veled a nagy hírt, mert boldog és izgatott, nem pedig azért, hogy kellemetlen kérdésekre válaszoljon, és megkérdőjelezzék a döntéshozását! Ehelyett valami hasonlót ajánlunk: “Gratulálok, ez valóban szuper hír”!

egészséges baba

2. Lombikbabák?

Valóban nem mindenkinek olyan könnyű a tehebe esés, és a termékenységért folytatott küzdelem sokszor lelkileg és anyagilag is megterhelő. Ha valaki ikreket hord a szíve alatt és nagyon furdalja az oldaladat a kíváncsiság, hogy milyen sztori áll a háttérben, inkább a következőt ajánljuk: “És nálatok ki iker még a családban”?

3. Úgy nézel ki, mint aki ki akar pukkanni!

Na, ez tényleg az utolsó dolog, amit egy utolsó hónapokban járó kismama hallani akar! Hogy milyen hatalmasnak is néz ki, az amúgy is frusztrálja őt, ráadásul valószínűleg fizikailag is fárasztja a dolog. Kérdezd meg inkább helyette, hogyan érzi magát!

4. Biztosan nem ikrek?

(Na, most tuti azt gondolja, hogy jobb lenne neked valamilyen melegebb éghajlaton!) Azért azt te is gondolhatod, hogy ha egy nő plusz 20 kilóval mászkál, extra érzékeny a külsejére. Inkább kérdezd meg, tudja-e már hogy fiú a baba vagy lány!

baba4801 Tudj meg többet a babákról!

5. Mefoghatom?

Na, ez az, amit a legtöbb nő nehezen visel, főleg idegenektől! Attól, mert egy nő terhes, még nem köztulajdon a hasa, ezért hacsak nem vagy rokon vagy közeli ismerős, inkább csak dicsérd meg a gyönyörű pocakot!

6. Választottatok már nevet?

Ártalmatlan kérdésnek tűnik, de higyj nekünk, nem az! Két ember között is éppen elég bonyolult a névválasztási procedúra! De itt aztán tényleg mindenki: szülő, barát, rokon, ismerős feljogosítva érzi magát, hogy beleszóljon. Inkább csak kérdezd meg, milyen hangulatban zajlik a névadás!

Cikkünk második felében elolvashatjátok a többi hat tippet is!

Forrás: