Az igazi meglepetés: eperöntet húsokra!

Ha unjuk már megszokott köreteinket vagy az ízek fokozásaképpen alkalmazott önteteinket, dobjunk be egy vadonatúj megoldást.

Az eperöntet kiválóan passzol a húsos ételekhez, ráadásul tápanyagokban, vitaminokban gazdag!

Tavaszias, tökéletes ötlet a húsok ízesítésére – no meg minden egyébre is, amihez illik –, a kellemesen édeskés eperöntet. Mivel az epernek ilyenkor szezonja is van, itt az ideje, hogy kipróbáljuk ezt a remek ízfokozó megoldást!

Színes salátaöntetekhez is ideális a krémes állagú, rostokban és vitaminokban is bővelkedő eperöntet. Bőségesen hozzájutunk segítségével C-vitaminokhoz és egészséges fitonutriensekhez, hiszen tulajdonképpen egész epreket fogyasztunk el!

eper 2

Hogyan készítsük el a fenséges eperöntetet?

Hozzávalók: 1 csészényi eper (6 darab nagyméretű gyümölcs), leöblítve, hántolva és szeletelve; 1 evőkanál balzsamecet; ¾ teáskanál frissen őrölt bors; fél teáskanál cukor; ¼ teáskanál só; 2 evőkanál mandulaolaj vagy repceolaj.

Elkészítése:

Helyezzük az epret, az ecetet, a borsot, cukrot és a sót egy élelmiszer robotgépbe, s pürésítsük őket együtt az eperöntethez.

Elég, ha egyszer vagy kétszer megállítjuk a folyamat közben a gépet. Végül adjuk az egészhez az olajat és dolgozzuk össze ismét, míg kellően finom állaga nem lesz a keveréknek.

Tipp: az eperöntethez használatos mandulaolaj finomítatlan, melyet mandulából préselnek. Megtaláljuk számos szupermarketben és természetes élelmiszereket árusító üzletben. Tároljuk hűtőszekrényben!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.