Az eső mellett ónos eső, fagyott eső, havas eső, hó egyaránt lehet. Északkelet felé növekszik a hó esélye

Eleinte erősen felhős lesz az ég, majd délnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Kezdetben északon, északkeleten többfelé, másutt néhol alakul ki eső, északkeleten eleinte havas eső, ónos eső, az északkeleti határnál havazás is lehet.

A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 3 és 8 fok között valószínű, de északkeleten ennél hidegebb, délnyugaton enyhébb lesz az idő.

Egyre enyhébb levegő érkezik fölénk, így továbbra is melegfronti hatásra számíthatunk, az erre érzékenyek fejfájást, álmatlanságot tapasztalhatnak, fokozott feszültségérzés, figyelmetlenség jelentkezhet. Ingadozhat a vérnyomás. A borongós idő a kedélyállapotra is kedvezőtlenül hat.

oszi-eso

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig:

Kezdetben és az időszak végén napos és tartósan felhős körzetek egyaránt lesznek. A hétvégén többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, szombaton többfelé esővel.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 70 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a kezdeti -1, +6 fokról 2, 9 fok közé emelkedik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9, 15 fok között alakul, de a tartósan borult, párás tájakon – jellemzően északkeleten – néhány fokkal hidegebb lehet.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. november 15. 0,2 °C -5,1 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 20,6 °C (2010) legalacsonyabb hőmérséklet: -12,6 °C (1983)

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.