Az élénk ajak is divat! – 7 sminktrend 40 év felettieknek

A hölgyeknek gyakran megmondják, mit viseljenek és mit ne. Ez zavarba ejtő lehet, különösen, ha az illető szeretne kipróbálni valami újat, de nem tudja, jól állna-e neki. Lássuk, mit érdemes bevetni a sminktrendekben 40 év felett is, amely bárkinek a megjelenését feldobhatja!

A sminkelés trükkös dolog. Igen fontos olyan színeket és technikákat használni, amelyekkel a szépségünket ki tudjuk emelni, nem pedig fordítva – s mellette a kreativitásunkat is kiélhetjük, hangsúlyozva személyiségünket.

Nem számít, hogy elmúltunk 40 évesek, ha a megfelelő sminkelési technikákat alkalmazzuk magunkon, mindent lehet, az élénk színek is bátran jöhetnek. Tartsunk hát be néhány alapszabályt és készítsük el tökéletes sminkünket! Mit tartalmaz a sminktrend 40 felett? A cél: ha tetszenek az élénk árnyalatok, viseljük őket, ha kipróbálnánk a hangsúlyos szemkihúzást, fessük ki így magunkat.

A sminktrend 40 év felett az alábbi trükköket ajánlja

1.Arcpirosítás: az arcpirosító egyike azoknak a termékeknek, melyek az arcot egyszerűen csodálatossá teszik. S csak néhány ecsetvonásra van szükség – vigyük fel a színt az arccsontokra, sokkal éberebbnek és élénkebbnek tűnünk tőle. Ráadásul nagyon szépen mutat.

2.Csillogás: az, hogy elmúltunk 40, nem indokolja, hogy többé ne használjunk csillámos festéket, csak kissé stratégikusabban kell alkalmazni. A csillogó szemárnyalás például kiválóan mutat barna szemnél, kifejezetten kellemes a hatása. A sűrű csillámoktól azonban óvakodjunk, mert ezek hajlamosak fokozni a ráncok megjelenését – inkább a finomabb porokra szavazzunk.

3.Élénk szájrúzs: ha szeretjük az élénk színeket, használjuk őket! A sminktrend 40 év felett is azt sugallja, viseljük azt, amivel jól érezzük magunkat, amivel önmagunk lehetünk. Az élénk, élő árnyalatok ráadásul kiemelik a mosolyt. Ha a száj körüli ráncok miatt aggódunk, használjunk ajakceruzát és utána vigyük fel a rúzst, majd egy kis porral fixáljuk a hatást. A krémes és matt színeket válasszuk, utóbbi esetében érdemes hidratáló ajakbalzsamot is felkenni a rúzs használata előtt.

4.Élénk szemceruza: a sminktrend 40 felett is úgy tartja, hogy bátran lehet alkalmazni színes szemkihúzó ceruzát, de figyeljünk arra, hogy a szem színével kontrasztos legyen. A türkiz ceruza például jól megy a barna szemhez, a kékhez inkább a bronzos árnyalat illik, zöldhöz az ametiszt.

smink2 1000

Ha egy fémes színű szemceruzát választunk, a szem sarkában használjuk elsősorban. Tökéletes „rock and rollos” megjelenés!

5.Határozott szemöldök: a szemöldök az egész arcot meghatározza. A szem a lélek tükre, s „jó függönyök” is kellenek hozzá a szemöldök formájában! A sminktrend 40 felett abszolút támogatja, hogy fésüljük meg őket és picit fessük be – egészen más hatást érünk el, sokszor még a minimális smink is elég, ha jól néz ki a szemöldök!

6.Fényesítés: miközben a kontúrozás dimenziót ad a sötét és világos árnyalatok játékával, csupán egyszerű kiemeléssel is csodákat érhetünk el. Fénylő, egészséges hatást képezünk vele – csak annyit kell tennünk, hogy az arccsont fölé, a szem alá húzunk egy-egy vastag vonalat a fehér fényű smink eszközzel. Tulajdonképpen az árnyékolás és a higlighter használatával játszunk, csak a megfelelő helyeken és mennyiségben kell alkalmaznunk őket. Külön strobe krém is van egyébként a célra, amelyet a kiemelendő területekre visznek fel. A fáradt és fakónak tűnő bőrön különösen sokat dob.

7.Füstös szem: a sminktrend 40 felett sem zárja ki a füstösre festett szemeket, sőt! Ha csodálatosan csábos hatású pillantásra vágyunk, használjuk a technikát! Jó tanács, hogy a szemfestéket vigyük fel előbb és csak utána alkalmazzuk a kihúzót. Kellemes, természetes árnyalatokat részesítsünk előnyben, inkább barnát, szürkét, mintsem feketét. Majd pedig dolgozzuk el jól a festéket az ecsettel! Durva vonalakat nem szeretnénk, csak tökéletesen szexi, füstös szemeket!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.