Aludjunk a szépségért!

Éjt nappallá téve dolgozol, és sokat bulizol? Rendszertelenül kelsz és fekszel? Itt az ideje, hogy változtass ezen, ha nem akarsz idő előtt megöregedni! Az alvás fontos!

Irány az ágy! Alvás a szépségért!

Szervezetednek elengedhetetlenül szüksége van a pihenésre, hiszen a nappal felhalmozódott méreganyagok jó része csak elegendő alvás során képes kiürülni. Bár egyénenként változó, átlagosan egy felnőtt számára a 7-8 óra minőségi alvás jelentheti a teljes pihenést.

Különösen a mélyalvás fázisa a leghatékonyabb regeneráló szakasz, ilyenkor zajlik a bőr „újjászületése”, ami 23 óra körül a legintenzívebb. Tehát a legjobb, ha már éjfél előtt az igazak álmát alszod!

A fiatalság hormonja

Eredendően naplemente után, a természetes fény csökkenésével szervezetünkben fokozódik a melatonin hormon termelődése. Az ébrenléti-alvási ciklus fenntartásáért, a hőszabályozásért, a nemi funkciókért, a zsíranyagcseréért, és a hangulatért felelős melatonint a fiatalság-hormonjaként tartják számon, ugyanis még a szabadgyökök sejtpusztító hatása ellen is védelmet biztosít.

Munkáját azonban az éjszakázások, a mesterséges fények teljesen felborítják, szabálytalanná, elégtelenné teszik. Ezért a gyakori kialvatlanság, a szervezet kimerüléséhez, szexuális zavarokhoz, anyagcsere panaszokhoz, állandó levertséghez és korai leépüléshez vezethet.

alvas

Álomhozó növények

Hogy nyugodt, pihentető éjszakáid legyenek, lefekvés előtt legalább 2 órával már ne egyél semmit, alkoholt pedig semmiképp se fogyassz! Vegyél relaxáló, aromaterápiás fürdőt, és gyorsan bújj az ágyba! Az alábbi gyógynövények keverékéből, vagy külön-külön készíts belőlük főzetet, és lefekvés előtt 1-2 órával fogyassz el egy csészényit!

Citromfű: többek között nyugtató, feszesítő és fiatalító hatású.

• Golgotavirág: természetes nyugtató, álmatlanság ellen kiváló.

• Zsályagyökér: erősíti az immun- és az idegrendszert, feszült, stresszes állapotban is segíti az elalvást.

Csipkebogyó: magas C-vitamin tartalma erősíti az immunrendszert, segít a fertőzések és a stresszes állapot leküzdésében.

• Macskagyökér: erőteljes, természetes nyugtatószer.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.