Ajándéktippek egy emlékezetes anyák napjához

Vasárnap anyák napja. Ezért mi most néhány praktikus ötletet kínálunk! Hogyan készítsünk otthon, egyszerűen ajándékot, hogy ez a nap valóban emlékezetes legyen?

Az anyák napi készülődés hagyományaihoz sok minden hozzá tartozik:

virágszedés, verstanulás és a tökéletes ajándék kiválasztása.Nem kell azonban vagyonokat költeni ajándékra, hiszen egy kreatív ötletből született, saját kezűleg elkészített meglepetés sokkal többet jelent édesanyánk számára.

Képes virágok

Mutatós ajándék a virág, de sokkal egyedibbé varázsolhatjuk, ha papírból vágjuk ki és a közepébe fotót ragasztunk! Nincs szükség másra, mint színes papírra, hurkapálcára és egy cserépre, benne homokkal vagy földdel – na meg persze a kedvenc képeinkre, amit anyukánk szívesen nézeget minden nap.

viragkep

Úszó mécsesek

Dekoratív dísztárgyat készíthetünk néhány egyszerű eszköz segítségével: egy átlátszó váza alját töltsük fel zselégolyóval, töltsük fel vízzel, a tetejére pedig tegyünk egy virág alakú úszógyertyát. A hangulatos dísztárgyat akár tengerparti témában is elkészíthetjük: a váza aljára öntsünk sódert vagy homokot, tegyünk bele kagylókat és csigákat, majd ezt töltsük fel vízzel!

Harisnyavirág

A harisnyavirág elkészítése tényleg pofon egyszerű, hiszen már az óvodában meg lehet tanulni a technikáját. Mindössze egy kiszuperált harisnyanadrág szükséges hozzá (jó, ha színes, hiszen így adja meg a virág szirmának és leveleinek élethű mását), valamint drót, amire a harisnyát ráhúzzuk. A drótot ügyesen szirom formájúvá hajtogatjuk, a harisnyát rátekerjük, és virág alakba rendezzük. A szárnak kialakított drót-fonatot ugyanúgy harisnyával tudjuk betekerni.

Egyedi gyertya

A gyertyaöntés otthon is könnyen elvégezhető: a régi, elhasznált gyertyacsonkokat összegyűjtjük és egy megfelelő edényben felhevítjük. Az így kapott viasz masszát könnyen formálhatjuk, formába önthetjük. Díszítésként leveleket, virágszirmokat adhatunk az olvadt viaszhoz így színes, tavaszias gyertyát kapunk végeredményként.

Egyedi képkeret

A legmaradandóbb ajándék mindig a fotó: ahhoz, hogy valóban egyedit alkossunk, érdemes saját kezűleg elkészíteni a képkeretet is. Ehhez a kreativitás végtelen tárháza áll rendelkezésünkre: a hobbiboltokban kapható egyszerű, fa kereteket számos dísszel ékesíthetjük. Az írástól a festésen át a gyöngyökkel vagy mozaikkockákkal való kirakásig megannyi lehetőség áll rendelkezésünkre.

Saját könyv

Nincs személyesebb ajándék, mint leírni saját érzelmeinket, gondolatainkat. Nem kell több száz oldalas regényre gondolni, bőven elég, ha leírjuk azt a tíz dolgot, amit a legjobban szeretünk édesanyánkban, majd ezt összefűzzük. A szövegek közt lehetnek akár versek, idézetek is, a kicsik pedig rajzolhatnak a könyvbe.

Kézlenyomat I.

Talán az egyik legegyszerűbb és legeredetibb ajándék egy kézlenyomat készítése. Még a munkafolyamat is mulatságos: tenyereljünk bele egy kiválasztott színű festékbe és már mehet is a nyomdázás. A díszíteni kívánt felület ezerféle lehet: nyomdázhatunk pólóra, kötényre, konyharuhára, párnahuzatra. Figyeljünk arra, hogy olyan festéket válasszunk, ami mosáskor nem jön ki az anyagból!

Kézlenyomat II.

Az előző ajándékötlet másik változata, ha nem festékbe mártjuk a kezünket, hanem egy gipsz vagy betontömbbe nyomjuk a tenyerünket, majd hagyjuk kiszáradni. A betontömbbe írhatunk is, és kedvünkre formálhatjuk szív vagy virág alakúra.

Forrás: https://napidoktor.hu/index