A változó felhőzet mellett több órás napsütés valószínű

A változó felhőzet mellett több órás napsütés valószínű. Futó zápor legfeljebb néhol alakulhat ki. Késő délutántól, estétől északkelet felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet.

Folytatódik a felhős, csendes őszi idő

A Dunától keletre megélénkül az északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között alakul, de a gyengén felhős, mélyebben fekvő helyeken 2, 3 fok is lehet, néhol talajmenti fagyra is számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű.

Légköri front nem lesz felettünk. Folytatódik a csendes őszi idő. Viszonylag nagy lesz a napi hőingás, érdemes rétegesen öltözködni. Fogyasszunk minél több C-vitamin tartalmú friss zöldséget, gyümölcsöt! A változó felhőzet mellett hazánk nagy részén több órára kisüt a nap, tervezhetünk hosszabb sétát, kirándulást, kertészkedést.

osz-erdo

Távolabbi kilátások hétfőtől csütörtökig:

A fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, csak az időszak második felében vastagszik meg átmenetileg a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 12, az időszak végén 10 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 23, csütörtökön 20 és 25 fok között várható.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. szeptember 23. 13,0 °C -3,1 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 30,8 °C (1920) legalacsonyabb hőmérséklet: 1,2 °C (1915)

Forrás: met.hu