A te virágodnak mi a kedvenc zenéje?

Hiába vesz minden hónapban új növényt, valamiért önnél egyik sem marad meg? Locsolja, tápoldatozza és gondozza őket, mégis szinte az összes növény pár hónapon belül kihal?

Bemutatunk pár olyan növényápolási furcsa technikát, amelyek talán segítenek, hogy növényeink boldogabbak és egészségesebbek legyenek.

Tudósok már több olyan kísérletet is elvégeztek ahol azt igazolták adatokkal, hogy a növények is éreznek, és bizonyos energiákra másképp reagálnak. Így azok a növények, amelyek szeretetben nőnek fel, sokkal szebbek, mint amelyeket elhanyagolnak és a gazdájuk szó szerint utál.

Végezzünk el otthon egy kísérletet, vegyünk két növényt, egy olyat, amelyik első látásra szimpatikus és egy olyat, amit valamiért nem szívesen teszünk be otthonukba. Gondozzuk a két növényt teljesen egyformán, ám minden alkalommal vetítsük ki érzéseinket az adott növényre.

Az egyik felé szeretetet sugározzunk, míg a másik felé negatív érzéseinket vessük ki, természetesen a két növényt ne tegyük egymás mellé. Majd figyeljük, meg pár hét múlva hogyan fejlődik a szeretett növény és hogyan a kiutált növény.

Ahogy az állatoknál úgy a növényeknél is vannak bizonyos jelzések, amely azt jelzi, hogy az adott növény épp egy félénk kis virág, vagy az erősebb egyed.

növény

Az afrikai ibolya, vagy a mini ciklámen, a mini gerbera félénk növények, így ha összeültetjük őket, egymást fogják erősíteni. Viccnek tűnik? Nos, nem az, hiszen ez a fajta társas együttélés a zöldségek és gyümölcsök között is megfigyelhető. Egyszerűen vannak olyan növények, amelyek kedvelik egymás társaságát, míg mások ki nem állhatják egymást.

Dagny és Kerner egyik könyvében, ahol a növények érzelmei a fő téma, bebizonyították, hogy a növények bizonyos energiapályákon keresztül képesek kommunikálni egymással.

Gondoljunk csak bele, hogy a kaktuszok miért növesztenek akkora hatalmas és félelmetes tüskéket? Hogy megvédjék magukat a sivatagban. Vagy a dzsungel mélyén a pálmák és fák miért nőnek oly hatalmasra? Mert a túlélésért folyik a harc. Egy ilyen növény, még ha méreteiben nem is éri el ugyanazt, mint eredeti élőhelyén, mindig is agresszív növény marad.

Egy oroszlánt is hiába idomítanak be, és szoktatnak az emberhez, nem lesz belőle szobacica.

Épp ezért ezeket a domináns növényeket, soha ne tegyük egymás mellé a szerényebb és oly bájos növényekkel, mint egy fokföldi ibolya, vagy korallvirág. Minél kecsesebb és lágyabb egy növény vonalvezetése, levelei annál érzékenyebb.

Tegyünk fel nyugtató halk zenét!

A zene ránk is hatással van, van, hogy megnyugtat, van, hogy felpörget, vagy épp szomorúságot okoz számunkra. A növények is így vannak ezzel, így aki szereti Mozartot, vagy imád operát hallgatni, biztos lehet benne, hogy növényei is szebben fognak fejlődni.

virág

Kerüljük az erős zenét helyette inkább a lágy nyugtató dalokat és zenei műveket hallgassuk otthonunkban. Ne lepődjünk meg gyermekünk állandóan erős, és hangos techno vagy rock zenét hallgat és a növények száradnak, és hullajtják a leveleiket.

Erősítsük meg növényeinket drágakövekkel.

A drágakő terápia szintén nem ismeretlen előttünk, hiszen hányan hordunk olyan követ a nyakláncon, amely a születési dátumunk és a horoszkópunk alapján lett kiválasztva. A drágakövek serkentik az energiaáramlást, így fejtve ki jótékony hatásukat szervezetünkre.

Vásároljunk rózsakvarcot, hegyikristályt, vagy akvamarint és ezeket tegyük bele az öntözővízbe pár óra, majd vegyük ki a köveket, és a vízzel öntözzük meg a növényeket.

Az is jó megoldás, ha a köveket néhány órára vagy egy napra, elhelyezzük a növény mellé a földre.

Végül: szeressük a növényeket.

Ha a növényeink felé szeretetet sugárzunk, szebbek lesznek tőle. Bátran beszélgessünk velük hangosan, és dicsérjük meg őket minden új hajtásért és virágért, sőt néha meg is simogathatjuk őket finoman.

Forrás: