A tantrikus szerelem titkai

A tantra a hétköznapok emberét nemcsak magabiztosabbá és kevésbé manipulálhatóvá teszi, és érzékenységre nevel, mely megvéd a kellemetlen meglepetésektől! A tantrikus szex még inkább.

Szabaddá és boldogabbá tesz a tantra? Vajon érzékeny megközelítése-e az ember legnagyobb erőforrásának, a szexualitásának? Esetleg pusztán különleges testhelyzetekről, csoportszexről szól? Egyetlenegy szellemi irányzat esetében sem válik el olyan erősen a valóság és a látszat, mint éppen a tantrában.

Az újdonság keresése

Mit is ígérnek korunk emberének az ősi ázsiai szerelmi tanítások? A tapasztalatok szerint az érdeklődők átlagéletkora 40-50 év között van. Nagy részük a kreativitással és a gyógyítással kapcsolatos munkakörben dolgozik. Azért jönnek, hogy a szexuálitással kapcsolatos berögzült, túlhaladott elképzeléseiktől megszabaduljanak, a férfi és a nő szerepét újrafogalmazhassák, és – nem utolsósorban – azért, hogy új erőforrásokat keressenek önmaguknak. Keresik az “új öntudat”-ot, életük és kapcsolataik új koordinátáit.

Amíg korábban sokan a régi, berögzült, igazságtalan nemi szerepek ellen lázadtak, ma a férfi és a nő egyre inkább a jellegzetes nemi szerepek, elképzelések összezavarodásától szenved. A nők úgy néznek ki, mint a férfiak, úgy öltözködnek, és a hivatali életben is egyre férfiasabban viselkednek. Ugyanakkor a férfiak kapcsolataikban még mindig az érzelmeket, a nő érzékenységét keresik. Ennek az az eredménye, hogy a kapcsolatot életben tartó, nemek közti pozitív feszültség egyre csökken, ennek hiányában pedig megszűnik a szexuális vonzerő.

Fogalmazzuk meg saját igényeinket! A tantra éppen ebben a helyzetben hívja fel a figyelmet a nemek közti eltérések értelmére: a férfi spirituális tudatára és a nő energiájára.

JÓ TUDNI!

A tantra lehetővé teszi mindannyiunk számára, hogy leplezetlenül tudomásul vegyük saját kívánságainkat és igényeinket, és bizonyos helyzetekben egyértelmű “igen”-t vagy “nem“-et tudjunk mondani. Aki ezeket a tanokat magáévá teszi, az kevésbé manipulálható nemcsak szexuális téren, hanem egyéb élethelyzetekben is.

Egységben…

A tantra szabadabbá, boldogabbá és elégedettebbé tesz. A manipulálhatóság csökkenésének következménye, hogy a test, a szexualitás és a szellem egységet alkot.

Figyelni társunkra, önmagunkra

A meditáció és a koncentráció különféle formái a tantrikus gyakorlatok szerves részét képzik. Az öntudat növekedésével és a saját igények megfogalmazásával párhuzamosan a témával foglalkozó szemináriumokon a résztvevők megpróbálnak szexuális energiákat is felébreszteni. Célja, hogy ennek segítségével egyre intenzívebben tudjanak figyelni társukra és önmagukra. A gyakorlatok során az orgazmus, mint cél, egyre inkább háttérbe szorul, eltűnik a bűntudat és a különféle korlátok.

NE FELEDJÜK!

A tantra tehát nemcsak az öntudat növelésének eszköze, és a szabadabb élethez vezető út, hanem a különféle szexuális problémák leküzdésének hatásos módszere is.

Vonzó kisugárzás

Mi a teendő abban az esetben, ha a partnere nem hajlandó ilyen tanfolyamon részt venni? A tanfolyamok vezetői ilyenkor – a tantrából merítve – a következő tanácsot adják: “Kezdje el Ön, gyakorolja az önszeretet legkülönfélébb formáit”

Aki önmagát szexuális teremtményként is képes értékelni, az ösztönösen olyan kisugárzással, vonzó hatással lesz környezetére, melyet előbb-utóbb a partnere is észrevesz. Teljesen kihűlt kapcsolatokat a tantra sem képes felmelegíteni, a kihunyt tüzet nem tudja lángra lobbantani – minimum az egymás iránti alapvető érdeklődésnek meg kell lennie a sikerhez.

Az apróságok jelentősége

Megromlott kapcsolatban élők azért húzódoznak az efféle tanfolyamoktól, mert attól félnek, hogy a szerelem művészetének elsajátítása közben esetleg felbukkanhat egy váratlan vetélytárs a résztvevők között. A szakemberek szerint aggodalomra semmi ok, hiszen a tantrának korántsem az a lényege, hogy a partner “lecserélésére” hívja fel a figyelmet. Sokkal inkább az a célja, hogy a vágy, a szerelem, a szexualitás sokrétűségét helyezze előtérbe. És ezek a “technikák” a saját partnerrel éppúgy gyakorolhatók, mint a tanfolyam egyéb résztvevőivel.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.