A nyári kánikulában is víztakarékos megoldás

A nyári kánikulában több időt töltünk a fürdőben, ez azonban nem szükségszerűen jelent fogyasztásnövekedést. A víztakarékos zuhanyfejekkel és csaptelepekkel akár 60%-kal csökkenthető a víz és energiafogyasztás fogyasztás.

A nyári kánikulában is takarékosan

A fenntarthatósági szempontok ma már a korszerű design szerves részét képezik. Amíg a nagyvállalatok jelentős részének zöld programja saját környezetromboló hatásának kompenzációjában merül ki, addig mások olyan eszközöket adnak a lakosság kezébe, amelyekkel ökológiai lábnyomunk jelentős csökkentéséhez járulnak hozzá.

Petra von Raaij for Hansgrohe SE

Ilyen a német fejlesztésű EcoSmart technológia, amellyel a csaptelepek fogyasztását az átlagos 13 liter/percről 5,2 liter/percre, míg a kézizuhanyok esetében 16 liter/percről 9 literre lehet csökkenteni. Ezzel akár 60%-kal csökkenhet a vízfelhasználás, ami egész évben, de különösen a kánikulában nagyon hasznos következményekkel jár: a kevesebb meleg vízhez kevesebb energia szükséges, ami alacsonyabb CO2-kibocsátást és egyúttal alacsonyabb költségeket is eredményez. Az eljárás lényege, hogy a vízsugarat levegővel dúsítják, így a csökkentett vízfelhasználás nem észrevehető. A felhasználói komfortérzetet egyáltalán nem befolyásolja, hisz a vízsugár erőssége kis mértékben sem csökken, sőt a folyó víz mennyisége többnek tűnik, a dúsítás miatt pedig tapintásra lágyabb hatású.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.