A napsütés mellett már csak helyenként lehet zivatar

A változó mennyiségű felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, a nyugati tájakon számíthatunk kevesebb felhőre.

Elszórtan, főként a déli és a keleti megyékben alakulhat ki zápor, zivatar, amelyet néhol felhőszakadás kísérhet. Az északi, északkeleti szél több helyen megélénkül, de zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Kissé erősödik a nappali felmelegedés. A déli órák környékén erős, néhol nagyon erős lehet az UV sugárzás, ajánlott ügyelni a bőrvédelemre.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja várhatóan az alacsony-közepes tartományban alakul. Az útifű, a lórom, a libatopfélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a hárs és a kenderfélék pollenkoncentrációja jellemzően alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu