A hidegfront görcsös panaszokat okozhat

Ma egy gyenge hidegfront érint bennünket, csak nyugaton okoz felfrissülést. A frontra érzékenyeknél fejfájás, migrén, görcsös panaszok jelentkezhetnek!

Kedden nyugat felől egy gyenge hidegfront ér el bennünket. Felfrissülést csak nyugaton okoz, másutt marad a hőség. A Dunántúlon élők és a hidegfrontra fokozottan érzékenyek görcsös fejfájást és kopásos eredetű ízületi bántalmakat tapasztalhatnak. Tüneteinek enyhítésére fogyasszon csalánteát és fokozza a napi magnéziumbevitelt. Az ország más részein a nagy meleg miatt többeknél migrénes fejfájás jelentkezhet, amely a következő napokban még intenzívebb lehet. Figyeljen a fokozott folyadékbevitelre és lehetőség szerint pihenjen le. A melegedő időben fáradékonyabbá válhat, élénkítőül még a délelőtt folyamán fogyasszon el egy csésze zöld teát, kerülje a kávé fogyasztást.

pixabay

Az időjárás sokunkat csábít a szabadba. Az UV-sugárzás keleten erős lesz. Amennyiben a délutáni órákat a szabadban tölti fennáll a napszúrás és a leégés veszélye. Kenje bőrét magas faktorszámú fényvédőkrémmel, viseljen szalmakalapot. Strandolás közben ügyeljen bőrének folyamatos újra krémezésére. Nem minden esetben érzékeli a szomjúságot, ezért fontos, hogy odafigyeljen arra, hogy rendszeresen igyon meg egy pohár vizet vagy limonádét. Figyeljen étkezésére, fogyasszon több zöldséget és gyümölcsöt, ezáltal fokozza a vitaminbevitelt és erősíti immunrendszerét.

Fő magnéziumforrásunk az alma! Tudjon meg róla többet, kattintson ide!

Az allergiások nehéz napok előtt állnak: a meleg időben romlik a pollenhelyzet, nő a pollenterhelés. Az allergiások körében tüsszögés, szemviszketés és orrfolyás jelentkezhet és ezek a tünetek a meleg időben fel is erősödhetnek. Panaszai enyhítésére javasolt a gyakoribb haj-, és kézmosás és a sűrűbb porszívózás.

A közlekedésben keleten az erős napsugárzás és a tompa reflexek okozhatnak problémát. Vezetés közben viseljen napszemüveget még kora este is, hiszen a lemenő nap fénye is vakítóan hathat. A fejfájás és a tompább reflexek fokozzák a balesetveszélyt, vezessen óvatosan és figyelmesen! Nyugaton a záporoktól, zivataroktól nedves útfelületek érdemelnek kiemelt figyelmet.

meteoklinika

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.