A férfiak jobban hisznek az internetes társkeresők sikerében

Minden ötödik magyar talált már párt internetes társkeresők segítségével – derült ki a Trendinspiráció Műhely által a Randivonal.hu számára végzett kutatásából. A kutatás során ezer, országosan reprezentatív 18-59 éves válaszadói kört kérdeztek meg és elemezték ki véleményüket az online társkereséssel kapcsolatban.

A felmérés során megkérdezettek közel 80%-a ismer legalább egy Magyarországon is működő társkereső oldalt, ami jól mutatja az online társkereső szolgáltatások ismertségét. De vajon mi a mozgatórugója az online társkereső oldalak használatának?

A kutatásból kiderült, hogy a megkérdezettek több mint felének van olyan ismerőse, aki maga is internetes társkeresőn találta meg a párját, ráadásul több mint 10 százalékuknak háromnál több ilyen ismerőse is van.

Érdekesség, hogy a férfiak kevesebb ilyen ismerőssel rendelkeznek, mégis jobban bíznak a társkereső oldalak sikerességében. A férfiak és a felsőfokú végzettségűek ugyanis jobban hisznek abban, hogy társkereső oldalak segítségével lehet ismerkedni, mint a nők vagy a közép és alapfokú végzettséggel rendelkezők – derült ki a felmérésből.

monogamia

A kutatásban résztvevők 21%-a talált már párt internetes oldalon. Legnagyobb arányban a harmincas korosztály számolt be erről, közülük ugyanis minden harmadik megkérdezettnek volt már (vagy most is tart) online társkereső oldalon indult kapcsolata. A felsőfokú végzettségű, diplomás megkérdezetteknél, valamint a fővárosiaknál még magasabb ez az arány, előbbiek közel 25%-a, míg utóbbiak több mint 30%-a talált már párt az interneten.

A Randivonal.hu statisztikái alapján az elmúlt öt év során több mint egymillióan regisztráltak hozzájuk, a társkeresők aktivitását pedig jól mutatja, hogy havonta 1 millió üzenetet váltanak egymással az oldalon belül. „Várhatóan néhány év múlva már kisebbségben lesznek azok, akik még soha nem próbáltak internetes társkereső oldalon ismerkedni” – egészítette ki a fentieket Móczár Rudolf, a Randivonal.hu társkereső oldalt is üzemeltető Dating Cental Europe Zrt. marketingigazgatója.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.