A felejthetetlen piknik és a tökéletes grillparty kellékei

Most szinte minden nap  remek alkalom piknikezésre vagy grillezésre! A finom ételek, jó italok és a kellemes időjárás felejthetetlen délutánokkal ajándékozhat meg bennünket és összehozza a családot és a barátokat.

A grillparty kellékei

torma480

Mi kerüljön a piknikes kosárba?

Az ilyen fajta lakomán általában nincsen sok tűz és elegendő hely ahhoz, hogy ételeket süssünk. Mi kerüljön a piknikes kosárba? Készétel, természetesen.

Óvatosan a hozzávalókkal

A piknikre vitt ételek között szerepelnie kell különféle szendvicseknek vagy mindenféle szendvicsek hozzávalóinak. Vigyázzon, hogyan csomagolja be őket, és mikor veszi ki őket a hűtőszekrényből: a szalámi, a sajt, a majonéz és a tojás hamar megromlik.

Hűtőtáskának lennie kell

A 4 °C fölötti hőmérsékleten a baktériumok elkezdenek szaporodni az ételek felszínén, ezért a hűtőtáska a tökéletes megoldás az ilyen ételek számára. Ezenkívül a hűtőtáskába valók a saláták, szeletelt zöldségek és a gyümölcsök. Legjobb, ha mindent légmentesen záródó műanyag zacskókba csomagol, hogy minden jó állapotban maradjon.

A nyugodt piknik érdekében legegyszerűbb, ha mindent otthon előkészít

Mossa meg a zöldségeket és a gyümölcsöket, és gondosan válogassa ki, hogy mit tud a piknik alatt felszeleteni és mit nem. Amiket helyben, a természet lágy ölén nem tud megoldani, azt érdemes már otthon előkészíteni, a többi hozzávalót, például a paradicsomot vagy az uborkát érdemes frissen felvágni. A pikniken a legjobb ital a víz. Ha nem tud ellenállni a gyümölcsleveknek és az alkoholnak, gondosan csomagolja be őket. A hűtőtáska tökéletesen megfelel a műanyag evőeszközöknek, a szalvétáknak és a terítőknek.

Védje magát!

Valószínűleg nem tartozik azok közé, akiket nem zavarnak a kullancsok és egyéb rovarok, ezért már a piknik előtt használjon megfelelő védelmet. Ne pakolja be az egész lakást, elég, ha labdát, ütőket és más játékokat visz magával. És persze nem árt a megfelelő hely és úti cél sem.

kolbasz

Grillezés

Ha grillezéshez készül, először is vigyázzon, hogyan készíti elő a tüzet. Legjobb, ha egy tapasztalt „piromániásra” hagyja a dolgot. Grillezéskor többnyire a húsra összpontosítunk. De aztán mindig mindenből túl sok van vegyesen. Próbáljon inkább arra koncentrálni, milyen típusú étel fog dominálni a grillen.
A volt jugoszláv köztársaságok grillpartijai híresek “èevapèiæi” és a “pljeskavice” nevű darált húsaikról, melyeket sült paprikával, vegyes salátával, sajttal és „lepinja” kenyérrel fogyasztanak. Ha inkább egy mediterrán stílusú grillezés mellett dönt, halra és tipikus fűszerekre (rozmaringra, kakukkfűre és oreganóra), valamint sült újburgonyára lesz szüksége. Kínáljon mellé paradicsom- vagy uborkasalátát, illetve grillezett cukkinit és padlizsánt.

Italok

A grillételek szinte mindig meglehetősen fűszeresek és sósak, ezért ügyelnie kell rá, hogy elegendő vizet igyon. Ha alkohollal csillapítja a szomját, legyen óvatos, mert az alkohol gátolja annak a hormonnak a kiválasztását, amely a folyadéknak a szervezetből való távozását segíti elő. Az édes italok fogyasztása sem tűnik jó ötletnek, elsősorban a szervezetbe bevitt kalóriák miatt.

mandarin480

Desszertek

Desszertnek mindig van hely. Aszerint válogathatja őket, milyen fajta ételt esznek.
A balkáni konyhában népszerű desszert a baklava(sokáig eltartható, de nagyon laktató). Forró napokon a fagylalt és a különböző puha gyümölcsök a tökéletes desszertek. Nagyon frissítő és népszerű alkoholos bólék készíthetők belőlük. Ha piknikezni megy, vigyen magával kekszet (csokoládé nélkülit), vagy különféle száraz süteményeket.
Kiváló desszert bárhol, bármikor a friss gyümölcs; a választék hónapról-hónapra egyre nagyobb.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.