8+1 tipp, hogy a kis fürdőszobából nagyot csináljunk!

Megfelelő, ötletes tárolási stratégiákkal a kis fürdőszoba is kellően nagyméretűvé válhat – valamerre biztosan lehet terjeszkedni, mégsem fogunk a holmik tömkelegében elveszni.

Kis fürdőszoba- okos megoldások tárolásra

Ha végignézünk a fürdőszobánkon és úgy érezzük, itt aztán semmi egyéb nem fér már el, gondoljuk újra – ha mást nem, a fal irányába még biztosan terjeszkedhetünk, kreatív tárolási technikákkal. A rendszerezés megtérül, hiszen jóval több holminak csinálhatunk helyet, mint amennyit eddig el tudtunk rakni. Akár egy-két órán belül javíthatunk a rendetlenségen és átalakíthatjuk a helyiséget: a kis fürdőszoba is lehet kellően méretes! Lássuk, hogyan.

1.Szabaduljuk meg mindentől, ami nem kell: azokat a kozmetikumokat, tusfürdőket, hajápoló szereket például, amelyeket csak havonta egy-kétszer használunk, ne tartsuk kint, látható helyen! Az extra dolgoknak (például dupla flakon sampon), a szekrényben keressünk helyet. Dobjuk ki azokat a gyógyszereket is, amelyek már lejártak. A cél a tiszta és rendezett megjelenés és olyan szekrény a fürdőben, amely könnyen átlátható.

kis fürdő 1 kis fürdő 2 kis fürdő 3 kis fürdő 4 kis fürdő 5 kis fürdő 6 kis fürdő 7 kis fürdő 8 kis fürdő 10 kis fürdő 14

2.Rendrakás a mosdó környékén: ha nem tudjuk, hol is kezdjük a rendcsinálást, a kis fürdőszoba mosdóját vegyük szemügyre. Jellemzően telepakoljuk különböző dolgokkal, kozmetikai szerekkel. Ezeket is rendszerezzük! Kosarakat, tálcákat azonban nyugodtan bevethetünk a kozmetikumok ízléses tárolása céljából. Ráadásul így elég lesz csak megemelni a tálcát és már arrébb is raktuk az egészet, ha takarítani szeretnénk.

3.Hasonló tételek összesítése: azokat a dolgokat, amelyek összetartoznak, így a sminkek, gyógyszerek, piperecikkek, könnyen elérhető fiókokban, polcokon vagy műanyag tárolókban vannak a legjobb helyen. A drótból készült, felfüggeszthető tárolók is ötletes megoldások. Utóbbi jobban ellenáll a nedvességnek és hamarabb meg is szárad. Válasszunk ízlésünkhöz és pénztárcánkhoz illőt. A tárolón belül is kialakíthatunk plusz tárolókat, például színes fém vödröcskék formájában.

4.Kihúzható megoldások: ha van rá mód, olyan szekrényt válasszunk a kis fürdőszoba belső terébe, amelynek kihúzható és alulról felfelé bőven megpakolható fakkos részei, fiókjai vannak – akár egy konyhaszekrény alsó részeinek. Még egy keskeny szekrénynek is lehet ilyen kihúzható része. S ha becsukjuk, újra beleolvad a környezetbe, eltüntetve a „kozmetikum-arzenált”.

5.Kosarak és elválasztó rekeszek: a kis fürdőszoba akkor is sokkal nagyobbá tehető, ha egy polcos szekrényt belül kicsit átalakítunk: az alsó két polcra befér még egy-egy műanyag kosár, amelybe számos dolgot bepakolhatunk, s ha szükségünk van rájuk, csak kihúzzuk a kosarat s már kereshetjük is a holmit. A felső két polcra pedig szerelhetünk két elválasztó rekeszt: így akár a törölközők összegöngyölítve is beleférnek.

6.Toronyszerű tárolás: törjünk felfelé! Ha kis fürdőszoba áll rendelkezésünkre, a keskeny, felfelé viszont sok polccal rendelkező szekrényke ideális megoldás törölközők, dobozok, kozmetikumok, sőt még némi dekoráció elrakására is.

7.Mozgatható tároló: egyszerű és nagyszerű ötlet a kerekeken guruló, fém kocsi is, amelynek három polcán a törölközőktől és fürdőszivacsoktól kezdve a tusfürdőkön és testápolókon át a fésűkig mindennek lesz helye, ráadásul ha útban van, egyszerűen arrébb visszük.

8.Polcok helyett: ha nem áll rendelkezésünkre elegendő polc a kád, zuhanyzó környékén, a fémből készült, felakasztható alkalmatosságok mindig jól jönnek: tusfürdőknek, krémeknek, hajkeféknek egyaránt lesz rajtuk hely.

+1: Tároló a kád alatt: ha van rá mód, például sarokkád esetében, az alsó részét ki lehet alakíttatni tárolónak, olyan dönthető nyitási módszerrel, ahogyan a cipősszekrény nyílik. Kis fürdőszoba esetén minden négyzetcentiméter számít!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php