8+1 hangulatos otthoni berendezési praktika, amilyet még sosem láttál!

Gondolkodtunk már azon, mit kéne még átrendezni a lakásban, hogy több helyünk legyen, vagy mit vethetnénk be a hangulatosabb hatás érdekében?

Az alábbi otthoni berendezési praktikákkal elérjük, hogy ne csak levegősebb legyen a belső tér, hanem mutatósabb is!

Akár régóta élünk egy lakásban, akár csak most költözünk be, elkél néhány otthoni berendezési praktika. Különösen, ha elégedetlenek vagyunk a dolgok elhelyezésével, nem találjuk elég hangulatosnak a helyiséget, vagy szenvedünk a helyhiánytól.

Lássuk, milyen otthoni berendezési praktikákkal dobhatunk lakásunk, házunk belső terének megjelenésén.

1.Telepítsünk új konyhai világítást – a munkafelület felett: az apró lámpák és a kábelezés nehezebben kivitelezhető és drágább, ellenben egy-egy, elemmel működő kislámpát bármikor feltapaszthatunk a munkafelület fölé! Ma már különféle dizájnnal is kaphatók, egészen megújulhat tőle a konyha.

2.Válasszunk új szőnyeget! A csúszós típusok irritálóak és nem praktikusak, ám az új, deluxe szőnyegek olyan anyaggal biztosítottak, melyek kiküszöbölik ezt a problémát. Gyors megoldást kínálnak a legjobb otthoni berendezési praktikák között csúszás ellen a ragasztós sarokcsíkok is, amelyekkel ellátva régi szőnyegünket szintén elkerüljük a csúszkálást.

3.Frissítsük fel a fugát! Nem szükséges új csempéket rakni a konyhai munkafelület fölé, elég, ha felfrissítjük a fugákat. Manapság a célra színes fugázó tollak is kaphatók, melyekkel gyorsan hatásos eredményt érünk el.

4.Világítsuk meg a szekrényt! Egy-egy szekrény mélyén bizony sötét lehet, nehéz benne megtalálni dolgokat. Ha kívülről egy kevés fénnyel világítjuk meg – apró gömbök formájában, akár a karácsonyfaizzók -, nemcsak belül lesz világosabb, de tökéletes hangulatteremtő hatást is elérünk a szobában – egy rendkívül egyszerű otthoni berendezési praktikával.

5.Töltsük ki a letört csempék szélét: torkig vagyunk vele, hogy itt-ott csúnyán kikandikál egy csempe vagy mozaik letört széle? A legegyszerűbb, ha egy színben illeszkedő (köröm)lakkal befestjük a területet. Senkinek nem fog feltűnni a különbség a mozaikok között.

6.Fedjük el a padló hibákat: megsértették a macskák a faszék lábát? Ütés érte költözés közben? Sikeres otthoni berendezési praktikák a fára alkalmazható, több színben kapható fafestő tollak, melyekkel ezeket a hibákat el lehet takarni.

7.Függesszük fel a fűszereket! Dekoratív megoldás a fűszereinket csinos üvegtartókban, mágnes segítségével a kezünk ügyébe felrakni. Így nemcsak egyszerűbben elérjük őket, hanem szemre is mutatós látványt kapunk.

8.Létrát tartónak! Ötletes otthoni berendezési praktika törölközőtartóként egy szép, karcsú falétrát használni a fürdőben. Egy régi darab is tökéletes lehet felújítva, s tetszés szerinti színre befestve.

9.Teáskanna vagy tejescsupor, mint váza: biztosan egyedi darabot kreálunk, ha ültetőként hasznosítunk egy, a konyhában már igénybe nem vett tejes- vagy teás kannát. Kedves megjelenésük és formájuk ideálissá teszi őket arra, hogy virágtartóként is működjenek. Próbáljuk ki őket!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.