7 tipp, hogy úgy öltözzünk, mint egy igazi párizsi nő

Francia sikk és divat – avagy mit csinálnak másképp ők?

A francia divat méltán híres a világon. Sokakat érdekel, hogyan lehetséges az, hogy a párizsi nők látszólag a legkisebb erőfeszítés nélkül is sikkesek, mindig tudnak jól öltözni? Íme néhány tipp egy igazi párizsi nő divatos megjelenéséhez.

Mit jelent igazi párizsi nőnek lenni? Egy valódi párizsi nő mindig tudja, hogyan lehet sikkes, s mindegy, mennyire olcsó vagy drága a rajta levő ruha, az összeállítása mindig ízléses.

Sokan kíváncsiak arra, miként lehetséges, hogy a franciák ennyire jól konyítanak a divathoz. Íme néhány tipp, amely segít abban, hogy elsajátítsuk az igazi párizsi nő öltözködését!

A 7 kulcsfontosságú tipp egészen megváltoztathatja a stílusról alkotott véleményünket.

1.A trend nem mindig követendő

A francia nők szeretik a divatot, de nem válnak rabjává egy-egy rövid ideig tartó divathóbortnak. Jellemzően sosem viselnek olyasmit, ami nagyon csillog, vagy túl szűk/kicsi/magas. Többnyire inkább időtlen, jól szabott, klasszikus öltözeteket választanak: kényelmes farmert, szabott blézert, klasszikus, katonai jellegű kabátot, kasmír pulóvert és azt a tipikus kis fekete ruhát. A ruhaanyagnak minőséginek kell tűnnie – még ha nem is volt drága.

2.Semlegesség szabály

Az igazi párizsi nő a fekete, fehér, tengerkék és a földszínek megszállottja. Ezeket ugyanis nagyon könnyű viselni és kombinálni egymással, egyszerűen és sokoldalúan keverhetőek. Nyárias időben például nagyon bevált viselet a fehér, jól szabott nadrág, melyhez felsők hadát lehet párosítani, fehér és kék színekben. Néhány remek kiegészítővel és napszemüveggel, valamint balerinacipővel rendkívül mutatós összehatást érünk el. A megjelenés sikkes, funkcionális, sokoldalú és szinte mindig megfelelő.

3.A jó szabás mindenekelőtt

A franciák számára nagyon fontos, hogy bármi van rajtuk, az jól illeszkedjen. Túl bő dzsekit, túl szűk nadrágot, rosszul szabott ruhát sosem vesznek fel. Alakjuknak megfelelően öltöznek, minden kevésbé előnyös részletet elrejtenek. A párizsi nő mesterfokon űzi a formáit előnyösen hangsúlyozó öltözködést, hangsúlyt fektetve a mutatós vonalakra – és mindig esküszik egy adott szabó munkájára.

4.A kevesebb több

Coco Chanel azt mondta, „mielőtt elhagyja a házat, a nőnek bele kell néznie a tükörbe és egy kiegészítőt eltávolítania”.  Az igazi párizsi nő nem rakosgat magára túl sok ékszert, bizsut. De sosem mutat túl sokat a dekoltázsából és a lábából sem. A francia hölgyek szeretnek nőiesek lenni, de nem kedvelik a túl szexi megjelenést és nem szórakoztatják a túlzások. Egy igazán karakteres kiegészítő éppen elég, no meg egy szép piros rúzs.

5.Fontosak a részletek

Ahogyan a körmök is mindig rendben vannak – melyek általában rövidek és szépen manikűrözöttek -, az igazi párizsi nőnél az számít, hogy a finom részletek megfelelőek-e. Ezért tűnik megjelenése olyannak, mintha alig fektetett volna bele energiát – mégis tökéletes és kifinomult.

6.Kevesebb ruha, de az minőségi

Ez a szabály összecseng a kevesebb több elvvel. A francia hölgyeknek általában kevesebb, de drágább, minőségibb ruhájuk van, nem annyira az árra, inkább a minőségre figyelnek. Azt választják, ami borsosabb árú, de 5 évig biztos jó lesz, se nem azt az olcsóbbat, amit kétszer lehet felvenni. Okosabban fektetnek be a divatba.

7.Minden a hozzáálláson múlik

A párizsi nő – és a francia nők általában – tudják, hogy a világ legjobban öltözöttjei és így is viselkednek. Nem mennek le kapucnis felsőben a boltba és nem ugranak le jóganadrágban péksüteményért. Nem kérnek mástól véleményt és saját maguknak öltöznek – ezért többnyire remek munkát is végeznek. Az eredmény friss és hibátlan megjelenés!

Forrás: https://napidoktor.hu/index