7 jó ok a megemelt virágágyra!

Ha szeretünk kertészkedni, valószínűleg a praktikus megoldásokat is kedveljük udvarunkban – különösen, hogy a jó trükkökkel kevesebb időt kell szánni bizonyos kerti munkára, melyeket nem feltétlenül szeretünk.

Íme 7 ok arra, hogy megemelt virágágyat készítsünk kertünkbe!

Egy megemelt virágágynak nem csupán az lehet az előnye, hogy mutatós. A kertből kiemelkedő, színpompás virágok elragadó látványt nyújtanak.

Ám mellette egy megemelt virágágy kevesebb öntözést igényel, kisebb mértékben szaporodik el benne a gyom, könnyebb a fenntartása. Ha kedvenc növényeinknek, virágainknak ideális helyet keresünk, legokosabb, ha egy épített virágemelvény lesz az „otthonuk”.

Bárhol lehet a kertben, így a növényeknek ideális környezetet és feltételeket biztosíthatunk. Ám az előnyöknek ezzel nincs vége.

Lássuk a 7 jó okot, ami megemelt virágágyért kiált!

1.Könnyebb nekünk: sokkal egyszerűbben gondozhatjuk a növényeinket. Nem kell annyira lehajolnunk, ha munkálkodunk, mert jóval a felszín felett vannak. Építsük a megemelt virágágyat széles peremmel, így még le is ülhetünk a szélükre.

2.Búcsút inthetünk a vízelvezetési problémáknak: ha ugyanis megemelt virágágyunk van, az segíti a talaj vízelvezetését.

3.Elültethetjük a növényeket hamarabb és hosszabb ideig is nőhetnek. A megemelt virágágy magasabb, s gyorsabban felmelegszik. Érdemes tehát elültetni a magokat korábban tavasszal, s jóval tovább élvezhetjük a látványt kertünkben!

4.Megállítjuk a gyomnövényeket: megemelt virágágyban nehezebb szaporodniuk. Ám mielőtt megépítjük az emelvényt, alaposan takarítsuk ki az alján levő területet, hogy a gyomnövények előbukkanásának esélyét minimálisra csökkentsük.

5.Sosem lépünk a növényekre: efelől biztosak lehetünk, hiszen ez fizikailag lehetetlen. Sőt, háziállataink is kisebb eséllyel „csócsálják meg” azokat. Ráadásul igencsak észrevehető a virágágy, így ha csak arra járunk, eszünkbe jut az öntözés.

6.Több virággal ajándékoznak meg: a megemelt virágágyban több hely van, amit csak a virágokkal tölthetünk meg. Meglehetősen mutatós lesz az eredmény!

7.Kizárt a rossz talaj: mivel mi magunk készítjük a virágágyat, abba ideális körülményeket teremtünk a növények számára. S ha valami nem stimmel, a túlszáraz és a túl nedves talajt is könnyebben tudjuk kezelni.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php