6 házi praktika a szép hajért

Az egészségtelen haj rossz fényt vet ránk. Hogyan tegyünk ellen? Mi természetesen segítünk! Olvasd el hat házi praktikánkat!

A hajunk nem csak fejünk ékessége, hanem a külső megjelenésünk elengedhetetlen része. Sokat elárul életmódunkról és a személyiségükről. Ennek ellenére kevés időt szentelünk hajunk ápolására. A legtöbb ember életvitele mellett nem elegendő, ha csupán a minőségi samponok, balzsamok és pakolások hatásában bíznak. Étrendjükkel és bizonyos házi készítmények, illetve praktikák bevetésével káprázatos hajkorona lesz a jutalmunk.

1. Házi praktika – Ropogtass répát

A töredezett haj főként a nők számára jelent problémát. A gyakori szárítás, formázás, vegyszerek alkalmazása megviseli a hajszálakat, melyek végül nem képesek töretlenül tűrni ezt a bánásmódot. A répa viszont magas béta karotin szintjének köszönhetően megoldást jelent a problémára. Nem csak a töredezést állítja meg, hanem hozzásegít a hosszú hajzuhataghoz is.

2. Házi praktika – Erősítés spenóttal

A cékla, spenót, szeder és ribizli közös tulajdonsága, hogy nagy mennyiségű vasat tartalmaz. Különösen a nők és gyerekek számára elengedhetetlen, hogy elegendő vashoz jusson a szervezet. Ennek hiányában testük vészjeleket küld. A gyenge és folyton hulló hajszálak a vashiány tipikus jelei. Szerencsére, ha odafigyelünk, és megfelelően étkezünk, könnyen kezelhető.

3. Házi praktika – Dió és mogyoró

A ropogtatnivaló dió- és mogyorófélék rendszeres fogyasztása nagyban hozzájárul a szervezet egészséges fehérjeszintjének megőrzéséhez. A fehérjehiány pedig kihat a hajra. Nélküle színtelenné, fénytelenné válik a legszebb frizura is és ezzel együtt könnyen ápolatlanná teszi a külsőt.

4. Házi praktika – Csalános hajpakolás és mosás

Régi gyógymód a haj és fejbőr problémáinak kezelésére a csalán. Nem véletlen, hogy ez az út melletti gyógynövény számos hajápoló szer összetevője. A hajhullás mellett a korpásódásra és a zsírosodás kezelésére egyaránt bevethető.

Persze a legintenzívebb hatás úgy érhető el, ha mi magunk készítjük el a csalános pakolást. Ehhez szükség van 8-10 maréknyi frissen szedett növényre, de szárított formában is alkalmazható. Majd 5-7 liter vízben kell felforralni és végül legalább 10 percet állni hagyni, mielőtt hozzálátunk a hajmosáshoz.

5. Házi praktika – Körömvirág

A különleges nevű gyógynövény elsősorban a szájápolás területén alkalmazott népi gyógymód, de emellett a haj egészségének megőrzéséhez is hozzásegít. Leghatásosabb a körömvirágból készült tea kortyolgatása, mely csillogást és erős tartást biztosít a hajszálaknak.

voros-haj

6. Házi praktika – Többszörösen összetett

Hajunk megérdemli a törődést. A környezeti hatások mellett mi magunk is számos módon tesszük próbára hajszálainkat. Ha azt szeretnénk, hogy még sokáig gyönyörködhessünk benne, érdemes kipróbálni a gyógynövényből készült hajöblítőket. Az otthon könnyedén elkészíthető folyadékhoz a leghatásosabb növények a vizitorma és a zsálya. Illetve almaecetet is belekeverve a gyógyhatásuk fokozható.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.