5 tuti tipp tavaszi kirándulásra!

Nem jut eszünkbe semmilyen program, amivel kellően kikapcsolhatnánk magunkat ezeken a szép, tavaszi napokon? Márpedig kikapcsolódásra szükség van, hogy a hétköznapok is működjenek.

Íme néhány ötlet a kirándulásra!

Jó idő van, minden zöldell, hív a természet! Ha kikapcsolódni vágyunk, nincs is jobb időszak a tavasznál, hiszen az idő még nem túl meleg, de a kellemetlen hűvös is odébbállt már. Csalogat a kék ég, az ébredő természet, az éneklő madarak. Egy kirándulás ideális arra, hogy kicsit elfeledjük a hétköznapokat, friss levegőt szívjunk. Nem kell hozzá más, csak egy kis tervezés – de mi van, ha nem jut eszünkbe igazán jó ötlet, hová legyen a séta? Lássuk, milyen kirándulás tippekkel gazdagodhatunk.

1. Egyetemisták számára

Üdítő a hosszas tanulás és a zord tél után kimenni a levegőre és kiszellőztetni a fejünket. Mit szólnánk egy tavaszi kiránduláshoz? Nem kerül különösebb költségbe összeszedni a barátokat, és megcélozni egy kissé távolabbi, természetben levő helyet, ahol foglalunk egy olcsó szállást, viszünk magunkkal ételt és már ki is szakadtunk a mindennapokból! A költségek természetesen annyifelé oszlanak, ahányan vagyunk.

kirándulás

2. Párok számára

A párok legszívesebben kettesben töltik idejüket, de olyan tevékenységgel, amelyet mindketten élveznek. Ha egy egész hetet nem is vehetünk ki szabadságnak, egy szabad hétvégénk biztosan akad. Hegyekben vagy vízpart mellé megyünk, mindegy – foglaljunk helyet egy panzióban, ahol 2 éjszakát és 1 napot eltölthetünk. Kemping, vadvízi evezés, vagy csak tánc és kaszinó – valami biztosan akad, amire be tudunk fizetni és élmény lesz számunkra. Akár majdani nászutunkon is érezhetjük magunkat, vagy feléleszthetjük a régi romantikát!

3. Családok számára

A hétköznapok ritkán adnak lehetőséget arra, hogy sok időt töltsünk a családdal. Egy tavaszi kirándulás azonban remek alkalom rá. A gyermekek szeretik a kempingezést, a kalandokat, valamilyen vízi sport is nagyszerű választás lehet. Vegyünk fel a kapcsolatot a közeli kempingekkel, utazási irodákkal, és állítsuk össze a 10 legjobb családi vakációs lehetőség listáját. A kempingezés arra is megtanít, hogy önellátók legyünk, amely igen fontos a mai, technikafüggő világban.

kullancs8

4. Írott kalandozások

Olvassunk el könyveket, amelyeket már régóta szeretnénk! Ha megvenni költséges, kölcsönözzük ki, állítsunk fel egy kényelmes széket a kertben (vagy az erkélyen) és akár „együltőben” olvassuk el az érdekes kötetet. No és van még egy olcsó, pihentető tavaszi ötlet: egyszerűen ne csináljunk semmit! Végülis hányszor tehetjük ezt meg egy évben?

5. Olcsó ötletek

Induljunk ki abból, hogy nem szeretnénk sok pénzt költeni a tavaszi kirándulásra – nem probléma. Rendezzük be a kert hátsó végét kempingnek. Hívjuk meg barátainkat (akár gyerekestül), állítsunk fel grillt, és élvezzük az együtt töltött időt! Szinte csak az étel beszerzéséről kell gondoskodnunk – de ha barátokat hívunk, az a fair, ha a költségeket megosztjuk.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.