5 szuper bőrmegújító tipp

Mindenkinek szüksége van felfrissülésre, bőrünk igényli és meghálálja a törődést, évszaktól függetlenül. A most következőkben eláruljuk a legjobb praktikákat és trükköket!

Megújulás a bőrnek

A megfelelő előkészület nem csak azért fontos, hogy lelkünk jobban érezze magát, de azért is mert bizony csúnyán beéghetnek a szennyeződések a bőrünkbe a napsugarak hatásától. Ebben az évszakban ugyanis teljesen más törődést igényel a bőröd, mint a hideg téli időben.

1. Pezsdítsd fel a bőrödet!

Ma már rengeteg arckezelés közül válogathatunk, melyek segítenek, hogy arcbőrünk ismét ragyogó és feszes legyen. „Az egyik leghatékonyabb bőrmegújító módszer a Biolifting, melynek során akupunktúrás pontokba juttatják be a bőrfiatalító hatóanyagokat. A kezelés serkenti a bőr kollagén termelését, a bőrszövet tónusa javul, a ráncok kisimulnak. Az arc mindössze 20 perc alatt kipihentté válik, visszanyeri üde báját”– árulta el dr. Csernus Krisztina, a Royal Clinics orvos-esztétikai központ bőrgyógyász- kozmetológus szakorvosa.

2. Ne becsüld le a hidratálókrémeket!

A hidratáló krémek és pakolás nyáron is ugyanolyan fontosak, mint télen, ám a „sötét korszak” véget értével érdemes könnyebb készítményekre váltani. A gazdag hidratáló jó szolgálatot tesz a hideg téli hónapokban, de ahogy a hőmérséklet elkezd feljebb kúszni már kicsit zsíros hatást kelt.

Egy trükk: keverj rózsavizet az általad használt krémbe, a benne található összetevők ugyanis regenerálják a bőrt, antibakteriális hatásúak, és ragyogóvá varázsolják a szem környékét. Ha száraz vagy érzékeny a bőröd, dobj fel egy hidratáló pakolást, lehetőleg válassz E és C-vitaminos maszkot, így bőröd felélénkül, és ragyogó lesz.

3. Edd szépre magad!

A kellő mennyiségű zöldség-gyümölcsfogyasztással és frissen facsart levekkel nagyszerű eredményeket érhetsz el. Ha teheted, igyál naponta sárgarépalevet, a benne található karotin ugyanis segít, hogy a bőr gyorsabban és egyenletesen aranybarna legyen. A nyári étrended legyen tápláló és könnyű, az étkezések fele álljon nyers tápanyagokból.

Használd ki a gyümölcsök előnyös tulajdonságait, az ananászban lévő bromelint például már 1975 óta alkalmazzák, mivel erős gyulladáscsökkentő, és fájdalomcsillapító, ezen kívül ez az enzim kiválóan használható az elhalt hámsejtek eltávolítására. A száraz bőr kezelésére és a ráncok eltüntetésére az ananászmaszk egyaránt tökéletes.

ananasz1

4. Újítsd meg a bőröd!

A C-vitaminos peeling és a biopeeling tökéletes megoldást nyújthat, ha bőrünk tápanyagokra szomjazik. A biopeeling antioxidánssal tölti fel az arcbőrt, így segítve az ellen állóképességét, míg a C-vitaminos hámlasztás mindössze fél óra alatt fontos vitaminokhoz juttatja a bőrt, fokozza a hajszálerek regenerációját, és látványos hatást eredményez.

Forrás: https://napidoktor.hu/index