5 fantasztikus ötlet újrahasznosításra

Manapság a legtöbb ember arra törekszik, hogy minél jobban védje környezetét – ennek legjobb eszköze az újrahasznosítás. Anni, a Napi Boldogság bloggere most elárulja nektek, melyik az az 5 újrahasznosításai példa, amely megvalósításért kiált.

Dugó-csipeszek: én a papír- és műanyag zacskókat befőttes gumikkal, illetve erre a célra vásárolt műanyag csipeszekkel zárom le. Azonban nagyon frappáns megoldásnak találom, ha a már használaton kívüli parafa dugóba késsel vagy más éles eszközzel nyílást hasítunk, és így zárjuk le pl. a fűszeres vagy virágmagos papírtasakokat.

Fali tartó mobil töltéséhez habfürdős flakonból: nagyon dekoratív ez a flakonból készült mobiltartó. Nálunk is probléma, hogy ha egy magasan elhelyzett konnektorba akarom bedugni tölteni a telefont, akkor az a dróton himbálódzik a levegőben. Lehet kifejezetten erre a célra tervezett műanyag tartót kapni, de miért adjunk ki pénzt egy újabb tartozékra, ha saját magunk is tudunk sokkal szebbet és jobbat alkotni?! (Én vettem egyet, és sajnos jól befürödtem vele, mert ráadásul nem is funkcionál rendesen…) A flakont csupán le kell vágnunk egy éles ollóval a kívánt formára, majd ragasztóval szép papírral vagy textillel bevonni. Szerintem nagyon ötletes! Lépésről lépésre megnézheted a megvalósítást, ha a linkre kattintasz.

Váza borosvegből és újságkivágásból: mi sem egyszerűbb elkészíteni ezt a szuper vázát. Egy boros vagy szörpös üveget szépen ki kell mosni, majd dekupázs vagy más folyékony kreatív ragasztó segítségével újságpapírból, csomagolópapírból vagy magazinokból kivágott képekből “felöltöztethetjük” az üvegünket.

szatyor (zöldségtároló) régi pólókból: nagyon idegesít, hogy a zöldségesnél minden egyes zöldséget külön nejlonzacsiba kell pakolni. Lassan elárasztanak a zacskók, pedig igyekszem a legtöbb zöldséget és gyümölcsöt egy zacsiba ömleszteni, illetve az is megoldás lehet, ha otthonról viszünk magunkkal zacskókat. Igazi öko megoldás lehet azonban régi pamutpólókból zöldségtárolók készítése. Jól szellőzik, így nem rohadnak bele a termények sem idejekorán, ugyanakkor szuperül moshatóak és tisztán tarthatóak. A részletes fotós leírásért katt a megadott linkre (kékkel kiemelve).

Konfetti falevelekből: nagyon-nagyon tetszik ez a környezetbarát parti-ötlet. Sokszor eszembe jutott már, hogy sajnos a bulikkal is milyen eszetlenül sok hulladékot termelünk (papírtányérok, poharak, szerpentin, konfetti, girland, stb.). Konfettit lehet készíteni egyébként maradék újságpapírból vagy régi magazinokból is, de olyan konfettit, ami a környezetet egyáltalán nem szennyezi, és tökéletesen lebomló, különböző színű falevelekből készíthetünk. Nem kell hozzá más, csak hobbi boltokban beszerezhető kis lyukasztók, és már kezdődhet is a gyártás!

Forrás: pozitivnap

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.