4 tuti túlélő tipp a lakás otthonossá tételéhez!

Mindannyiunkkal előfordulhatott már, hogy többször költözködtünk, s egy idő után már nem volt ötletünk, miként is tehetnénk a lakást meghittebbé. Az otthonossá tétel első lépése: a dobozok mielőbbi kipakolása! De mi jön utána?

Sokakkal előfordul, diákként, majd már dolgozó emberként is, hogy rövid időn belül többször kényszerülnek költözködni. Új környék, új szomszédok, új lakás, amit ismét be kell rendezni. Nem csoda, ha az otthonossá tételét illetően egy idő után kifulladunk. Meg kell szabadulni a sok doboztól, ötleteket kell találni minden helyiségre.

Lássuk, hogy egy rutinos költözködő mit ajánl – hogy gyorsabban és jobban boldoguljunk lakásunk otthonossá tételében!

1.Rakjunk ki olyan dolgokat, amelyek az otthonra emlékeztetnek bennünket: képeink, dísztárgyaink, dekorációk, valamint a saját bútorok, kiegészítők. Majd nézzünk körül, mire van szükség és látogassunk el bútorboltba vagy régiségkereskedésbe – ugyanis itt is beszerezhetők kényelmes darabok, amelyekkel mindjárt otthonosabbá tehetjük a lakást. Persze, mindig addig nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér! Az Ikeás darabok általában jól jöhetnek, bármelyik helyiségről van is szó. Polcokat, asztali terítéket, párnákat, ágytakarót mindig beszerezhetünk, könnyedén hozzáigazíthatjuk ezeket az új lakás hangulatához, stílusához.

lakas-otthonossa-tetele-1

2.Pakoljunk ki gyorsan és hasznosítsuk a dobozokat.

3.Képekkel, növényekkel, gyertyákkal teremtsünk „instant atmoszférát”: A családias hangulatot teremtő képzőművészeti alkotások, szép növények, a megfelelő megvilágítás mind-mind hozzájárulnak a lakás otthonosabbá tételéhez s a meghitt környezet kialakításához. Ne feledjük a hangulatlámpákat és a mécsestartókat, amelyek az asztalra, éjjeli szekrényre téve csodásan meleg hangulatot varázsolnak a helyiségbe – különösen ajánlottak az illatosított gyertyák az otthonos atmoszférához.

lakas-otthonossa-tetele-3

3.Szabaduljunk meg attól, amire nincs szükség: persze, nem mindent kell továbbadni vagy eladni, van, ami átalakítva is használható. A költözés viszont remek alkalom arra, hogy eltávolítsunk számunkra már feleslegessé vált dolgokat, holmikat. Ne feledjük, hogy a zsúfoltság sosem praktikus és nem is kellemes. Jobban fogjuk érezni magunkat egy átlátható, jól használható, otthonossá tett térben!

lakas-otthonossa-tetele-2

4. Adományozzuk el a bútorokat, adjuk el a ruhákat: azokat a bútordarabokat, melyekre nincs szükségünk, nyugodtan adjuk el vagy vigyük el valakinek, aki hasznukat veszi. A ruhákkal ugyanez a helyzet: ha vannak darabok, amelyeket biztosan nem vettünk fel három alkalomnál többször, esetleg mindannyiszor egy másik mellett döntöttünk indulás előtt, ezeket ésszerűbb odaadni vagy eladni másnak, aki hordani is fogja.

Higgyük el, hogy a rendcsinálás is nagymértékben hozzájárul egy lakás otthonossá tételéhez, nem beszélve arról, hogy máris minden jobban elfér benne. Akár az új kiegészítők is!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.