32 zseniális trükk a takarításhoz! 2. rész

A tökéletesség sosem árt – főleg, ha otthonunk tisztántartása a cél. S persze az sem rossz, ha minél rövidebb idő alatt, minél kevesebb pénzből és hatékonyan oldhatjuk meg a dolgot. Íme néhány remek trükk a takarításhoz!

Cikkünk korábbi részében már megismerkedhettünk 18 takarító trükkel, lássuk most a többit!

Szeretnénk igazán hatékonyak lenni lakásunk, házunk tisztán tartásában? A legjobb helyen járunk. Amellett, hogy számos tippet kapunk a természetes tisztaság eléréséhez, olvassuk el a legjobb trükköket a takarításhoz! Nemcsak hatásosabb lesz otthonunk rendbetétele, de egészségesebbek is maradunk.

19.Alkalmazzunk egy tiszta festőecsetet az égők leporolásához! Még csak ki sem kell kapcsolni őket feltétlenül.

takarito-trukkok-22

20.Remek trükk a takarításhoz, ha a zuhanyzónál kezünk ügyében tartunk egy mosogatószivacs fejjel ellátott eszközt, amelyet fele rész ecetbe, fele rész mosogatószerbe mártva kiválóan használhatunk a zuhanytálca és a kád letisztításához.

takarito-trukkok-23

21.Tüntessük el a háztartási szagokat vanília kivonattal! Tegyünk egy kávés csészébe két kupaknyi vaníliakivonatot, majd rakjuk be a sütőbe a csészét egy óra hosszára. 20 percen belül az egész lakásban kellemes illat lesz!

takarito-trukkok-24

22.Egyszerű takarító trükk, ha az illatgyertyákat egy alkoholba mártott vattapamaccsal tisztogatjuk meg a portól.

takarito-trukkok-26

23.Készítsünk szódabikarbónás pasztát egy kevés vízzel és töröljük át vele a szekrényajtókat. A pasztához keverjünk össze egy rész növényi olajat és 2 rész szódabikarbónát! A sikáláshoz egy régi fogkefe tökéletes eszköz lesz.

takarito-trukkok-27

24.Tüntessük el a kőpadlóról a súrlódás nyomokat WD kontakt sprayjel!

25.Hasznos trükk a takarításhoz, hogy a különféle eszközöket – seprű, nyeles felmosó és rongy – inkább egy falra szerelt tartóba helyezve, fejjel felfelé tároljuk, mintsem a padlón. Jóval tisztábbak maradnak.

takarito-trukkok-30

26.Töröljük le a ventilátor lapátokat egy kimustrált kispárnahuzattal!

takarito-trukkok-32

27.Kiváló takarító trükk: visszanyeri eredeti külsejét a zuhanyrózsa, ha az alábbi tippet alkalmazzuk rajta: keverjünk össze egy zacskóban desztillált fehér ecetet és citrom illóolajat. A zacskót húzzuk rá a zuhanyrózsára és rögzítsük egy régi hajgumival. Hagyjuk így éjszakára, majd reggel sikáljuk meg.

takarito-trukkok-31

28.Fehérítővel kevert forró vízben kimosva megszabadulunk a párnahuzatokra tapadt szennyeződésektől és az izzadtságtól.

29.Egyszerű takarító trükk: használjuk a szöszmentesítő hengert a lámpabúrák alapos megtisztításához!

30.Csíkmentes ablaküvegért lemosás után érdemes újságpapírral is letörölni az üveget!

31.Használjunk sűrített levegőt fúvókás flakonból, hogy az elszívó réseiből kitakarítsuk a port és az esetleges törmeléket!

32.Tartsuk higiénikusan a wc-kefét, sőt, illatosan azzal, hogy a tartó aljába egy kis Cloroxot öntünk és ebbe rakjuk minden használat után vissza.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php