2 hennás hajfesték recept

Csoportképeken nem kell a ruhával, vagy a sminkkel törődnöd. És ha valaki megkérdezi:”Ki az a lány?” “Melyik? A szőke?” “Nem? a? piros?” Hát, nem kell félned, ki fogsz tűnni a tömegből, a saját készítésű hennás hajfestéknek köszönhetően!

A hennás hajfesték 50 árnyalata 

Fontos szabály, hogy ha hennát használunk nagyon vigyázzunk arra, hogy ne kerüljön a fejbőrre, hisz a henna testfesték révén beszínezi bőrünket. Nem véletlenül használják a hennát bizonyos kultúrák testfestés céljából. Persze az anyag fejbőrrel való érintkezését teljes mértékben elkerülni nem lehet, ám mégis jobb megelőzni az ilyesfajta baleseteket. A legjobb, ha a hennát nem dörzsöljük be fejbőrünkbe.

Hajbemosó a vörös hajszínért

Hozzávalók:

  • 2,5 dl víz
  • 1 evőkanál ebnyelvűgyökér (15 ml)
  • Ezek a mennyiségek egy kezelésre elegendő vörösítő bemosónak felelnek meg.

Elkészítése:

A vizet forraljuk fel. Egy befőttes üvegbe helyezzük el a gyökeret. Öntsük a gyökérre a forró vizet, majd 10 percen keresztül lefedve hagyjuk állni. A folyadékot  szűrjük le.

Használata:

Mossuk és öblítsük ki a hajunkat a szokásos módon. A forrázattal öntsük le fejünket, majd a hajunkról lefolyó forrázatot fogjuk fel egy lavórba, újra és újra öntsük rá hajunkra. A folyamatot legalább tízszer ismételjük meg. Ezek után hagyjuk hatni 5 percig. Az idő leteltével alaposan, hideg vízzel öblítsük ki hajunkat.

haj

Hajfestés vörös árnyalatokért

Hozzávalók:

  • 0,5 dl szárított körömvirág virágzat
  • 1,25 dl vörös henna
  • 75 ml forrásban lévő víz
  • gumikesztyű
  • fejünkre illeszkedő műanyag zacskó

Ezek a mennyiségek egy kezelésre elegendő hajfestéket eredményeznek.

Elkészítése:

A körömvirágszirmokat törjük porrá. A hennát és a körömvirágszirmot szitáljuk össze egy porcelán vagy üvegtálban. (Henna használata esetén soha ne dolgozzunk fémtálban, mert az módosíthatja a végeredményként elért színt.) A hennakeverékre öntsük rá a forrásban lévő vizet. Nagyon alaposan keverjük össze, úgy, hogy egy sűrű pépet kapjunk a végén.

Használata:

Mossuk és öblítsük ki hajunkat a szokásos módon. A gumikesztyű felhúzása után fa, vagy üvegkanál segítségével kenjük fel hajunkra a pépet. Figyeljünk arra, hogy a lehető legkevesebb kerüljön fejbőrünkre a masszából. Miután az egész fejünket bekentük, a maradékot alaposan masszírozzuk a hajvégekbe.

Tűzzük fel hajunkat a fejtetőre és húzzuk rá a zacskót, amit rögzíthetünk hajcsattal vagy csipesszel a biztonság kedvért. Az esetlegesen bőrünkre vagy ruhánkra cseppent hennapépet azonnal mossuk le, mert igen makacs foltot hagyhat. A masszát hagyjuk hatni hajunkon 20-40 percig.

Miután letelt a 20-40 perc öblítsük le hajunkat, míg a belőle lefolyó víz teljesen tiszta nem lesz.

Ezek után mossunk a szokott módon hajat és alaposan öblítsük le.

Forrás: https://napidoktor.hu/index