Az ország legnagyobb részén napos, változóan felhős idő valószínű

Az ország legnagyobb részén napos vagy változóan felhős idő valószínű, de délelőtt keleten, napközben pedig a Dunántúlon átmenetileg lehetnek erősen felhős területek is.

Reggel, kora délelőtt a Tiszántúlon helyenként eső is előfordulhat. Az északi, északnyugati szelet többfelé erős, a Dunántúl északi és középső megyéiben viharos széllökések is kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +3 fok között alakul, de Szentgotthárd és a Dunakanyar környékén lévő fagyzugos helyeken kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 7 fok között valószínű.

Az időjárás továbbra is a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak. A vércukorszint alacsonyabbá válhat.

 

Forrás: met.hu