Felhős idő,több helyen esővel

A többnyire erősen felhős ég mellett elsősorban a délkeleti, keleti megyékben számíthatunk néhány órás napsütésre. Ugyanakkor nyugat felől megvastagszik a felhőzet.

Kora délután délnyugaton elered az eső, majd az intenzív csapadékzóna kelet felé terjed tovább, késő este már a Tiszántúlon is várható csapadék. Délnyugaton egy-egy zivatar sem kizárt. A Dunától keletre mérsékelt marad a légmozgás, a Dunántúlon viszont északira fordul és megerősödik a szél, néhol viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

oszi-levelek

Pollenjelentés
A 2017. évi pollenszezon véget ért. A parlagfű pollenkoncentrációja országszerte minimálisra csökkent, a továbbiakban várhatóan már nem éri el a tüneteket okozó szintet. A többi nyáron jellemző allergén növény (pl. pázsitfüvek, útifű, üröm, csalánfélék, libatopfélék) virágporából is legfeljebb csak egy-egy szem fordulhat elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma ismét emelkedik, többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet is.

 

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.