Délkeleten túlnyomóan borult, párás, északnyugaton derült, napos idő várható

Délkeleten túlnyomóan borult, párás, északnyugaton derült, napos idő várható, másutt derült és borult tájak egyaránt lesznek, az éjszaka képződött ködfoltok fokozatosan zsugorodnak.

Néhol szitálás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között alakul, a tartósan derült területeken azonban -7, -9 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2 és 8 fok között várható, de a tartósabban ködös tájakon 0 fok körül valószínű.

Továbbra is anticiklon határozza meg térségünk időjárását, az időjárási frontok elkerülik térségünket. Nyugodt, eseménytelen időben lesz részünk, hazánk nagy részén a sokévi átlag körüli hőmérsékletekkel.

Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

Kezdetben borult, ködös és derült, napos területek váltakoznak, majd az időszak második felében hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap. Szerdán szitálás, hószállingózás, péntek délutántól záporeső fordulhat elő néhol.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a kezdeti -1, -7 fokról az időszak végére +2, -4 fokig emelkedik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a ködös területeken 0 fok közelében, egyébként 4 és 10 fok között valószínű.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól

2017. február 12. -1,0 °C -1,7 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 15,8 °C (1995) legalacsonyabb hőmérséklet: -22,4 °C (1929)

Forrás: met.hu