13 tipp – Praktikus és stílusos tároló technikák otthonra! – 2.rész

Egy kisebb vagy kevésbé jó beosztású lakásban egyenesen elvárt, de másutt is igen hasznos lehet néhány praktikus, s egyben stílusos tároló technika.

Ha sok dolgot szeretnénk elhelyezni otthonunkban, ugyanakkor nem kívánunk zsúfoltságot teremteni, olyan megoldást kell találnunk, mely praktikus és stílusos tároló technika egyben.

Mielőtt azt hinnénk, hogy ez nehéz, lássunk néhány mutatós ötletet a választékból. Lehet ugyanis valami szép, amellett, hogy számos tárgyunkat elrejti szem elől.

Cikkünk első részében már bemutattunk néhány kitűnő, praktikus és stílusos tároló technikát. Lássuk a többit is, amelyekkel okosan rendezhetjük be otthonunkat!

9.A színfalak mögött: ha azt tervezzük, bővítjük a konyhát, s szeretnék elkülönült részen leülni a családdal, barátokkal, érdemes megfontolni egy „színfalak mögötti” helyiség kialakítását, ahol nyugodtan tárolhatók a piszkos edények, a főzés eszközei. E praktikus és stílusos tároló technika lehetővé teszi, hogy ha elkészültünk is a vacsorával vagy ebéddel, félrerakhassuk szem elől az eszközöket és a társaságra koncentrálhassunk.

10.Nyitott polcok: ügyesen megoldható a tárolás úgy is, hogy nyitva hagyjuk a teret – persze, figyelni kell rá, hogy ne legyen piszkos, de egy ajtók nélküli polcos szekrényen vagy polcrendszeresen is sok minden elfér, kezdve a fűszeres üvegektől az evőeszköztartón át a só- és borsszóróig. Nemcsak mutatós, hanem kreatív is lehet ez a praktikus és stílusos tároló technika. Igazi rusztikus hangulatot teremthetünk vele!

11. Szereljük fel a közlekedőt: a passzázs vagy a hall, az előszoba akkor van a legokosabban kialakítva, ha a szűkösebb helyet beépített szekrényekkel szegélyezzük. Ezekben bármi elfér, ráadásul ha fehér, fényes szekrényeket választunk, még a fényt is növeljük a helyiségben. Ez az igazán praktikus és stílusos tároló technika!

12.Állati sarok: a mosókonyha tökéletes helyet szolgáltathat a háziállatok számára, vackukat ugyancsak meg lehet oldani mutatósan: kosarakkal rendezzük be a helyiséget, amelyből persze a vizes és etető tálak sem hiányoznak majd. Mindennek ki lehet alakítva a helye, mégsem zsúfolt az összhatás.

13.Lekerekített tároló: rendkívül praktikus és mutatós – ahol meg lehet oldani -, a konyha egyik szegletében egy lekerekített ajtóval lezárható sarok, mely csak a különféle főző kellékek tárolására szolgál. Nemcsak jól használható, bájos is! Ráadásul kiváló egységet teremt a belső térben, s mindig tudni fogjuk, minek hol a helye.

14.Fürdőszobai praktikum: sokkal egyszerűbb lesz a mosás, ruhaválogatás, ha a fürdő terébe egy magasabbra szerelt polcra kosarakat vagy műanyag tárolókat rakunk. Ezekbe a család minden tagja bepakolhatja saját holmiját, s így jóval „olajozottabban” is mennek majd a dolgok. Egyszerű és költséghatékony elrendezés, ráadásul praktikus és stílusos tároló technika! Érdemes egy próbát tenni vele!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php