10 ütős Halloween-dekoráció a kellő hangulathoz!

Mára az ősz jellegzetes időszakává váltak az október 31-ét, vagyis Halloween éjszakáját megelőző napok – már a hónap elején elkezdjük nézegetni a dísztököket, hogy lámpást faraghassunk, de számos, mutatós Halloween-dekoráció létezik, melyeket magunk is elkészíthetünk! 

Az összes Halloween-dekoráció otthon is elkészíthető, ha van hozzá alapanyagunk. Lássuk, mi mindent hozhatunk ki belőle!

Halloween ünnepe eredetileg ősi, kelta hagyományból alakult ki. Október 31-ének éjszakája ez, melyet főként az angolszász országok tartanak, de mára szinte az egész világ csatlakozott hozzá. Halloweent a Mindenszentek követi, majd a Halottak napja.

Az ünnep alkalmából sokan készítenek otthonra hangulatkeltő díszítést: a Halloween dekorációk között elsősorban a faragott, arcot kapó töklámpások, a denevérek, pókok és pókhálók, boszorkányok szerepelnek, s adnak kellő hangulatot az eseményhez.

1.Denevér-szalvéta (2.kép): nagyon ötletes, főleg ha vendég csak evés előtt veszi észre!  A denevérformájúra hajtogatott szalvéta mindenki kedvence lehet. Nem nehéz a művelet, helyes menetét itt megtekinthetjük:

2.Fekete girlandok: mi sem egyszerűbb, mint papírból kivágott girlandokkal díszíteni. A Halloween-dekorációk egyik legkönnyebb és bárhová felfüggeszthető darabja ez.  Papírból kis zászló formákat vágunk, majd hosszú, fekete szalagra rögzítjük őket és két végénél fogva felakasztjuk a girlandot a kiszemelt helyre.

halloween1

3.Hátborzongató bejárat: egy zöld, pókhálószerű anyaggal itt-ott bevont koszorú, rajta egy apró dísztökkel, valamint méretes tökök a bejáratnál – kifaragva, hogy belül gyertya világíthasson – garantálják a libabőrös hangulatot már a vendégek érkezésekor! Ehhez a Halloween-dekorációhoz a tökökre fekete fákat is rajzolhatunk, s elég a szemek és a száj helyett lyukakat fúrni a külső részére. Ha kész, gyújtsuk meg bennünk a mécsest és úgy tűnik majd, mintha csillagok világítanának a fák mögött.

halloween2tok

4.Ijesztő kiegészítők az asztalon: teremtsük meg Halloween hangulatát az étkezőasztalon is! Felszolgálhatjuk az aprósüteményt egy nyitott műanyag koponyában, teríthetünk fekete tálakkal és tányérokkal, itt-ott lerakhatunk dísztököt, ügyesen elhelyezhetünk az asztal középső részén egy-egy rozsdaszínű kalitka-dekorációt, melyben műanyag varjak ülnek. A jó étvágyat azért ezek után nem garantáljuk.

halloween3-asztal

5.Díszített tökök: a Halloween-dekorációk visszafogottabb és kimondottan szép darabjai a tökök, különféle kreatív díszítéssel. Ne fogjuk hát vissza magunkat, ha van egy-két jó ötletünk. A narancssárga tököket apró gyöngyökkel, öntapadós pöttyökkel, szalagokkal is dekorálhatjuk, vagy összhangba hozhatjuk egy csokor őszi virággal.

halloween4-csokor

6.”Mérgek” az asztalon: teremtsünk baljós hangulatot különböző üvegekkel, amelyek mintha egy őrült tudós laboratóriumából származnának. A barnás, sárgás színben játszó palackokat töltsük meg vízzel, készítsünk rájuk régies hatású feliratokat, végül tegyünk bele már előre elfonnyasztott virágokat. Háttérben az ablakból jövő fénnyel meglehetősen hátborzongató látványt nyújtanak.

halloween6mergek

7.Tökös koszorú: a bejárati ajtóra akár apró műanyag tökökből készített koszorú is kerülhet. A tökéletes hatáshoz fújjuk be őket arany spray festékkel és így „fűzzük fel” az alapra, azaz ha megszáradtak, ragasztóval rögzítsük őket rá.

halloween7koszoru

8.Kiváló Halloween-dekoráció: az ebédlőasztalt elég az őszi termésekkel és a dísztökökkel feldíszíteni, önmagában is különleges hangulatot teremt. A hosszú asztal középső részére rakosgassunk végig kis dísztököket, majd futtassuk körbe őket virág- vagy hobbiboltban beszerzett műanyag szőlőtőkékkel.

halloween8asztaldisz

9.Tökös karakterek: a faragott tökökből akár „személyiségeket” is készíthetünk. Egészítsük ki kosztüm tartozékokkal őket, legyen az egy szemüveg, egy műorr, denevérszárnyak, nyakkendő és cilinder, vagy műhaj és boszorkánykalap. Még be is fáslizhatjuk a „tökfejet”.

halloween9toklampa

10.Tökök a ház bármely pontján: a méretesebb dísztökök bármilyen színben és formában megadják a Halloween hangulatát. Kerülhetnek az ajtóba, ablakokba, polcokra, a kandallóba, s szokványos árnyalataik mellett akár be is festhetjük őket. A pöttyöket az alapszínük adja, de magukat a tököket mázolhatjuk feketére vagy fehérre, sőt csíkokat is festhetünk rájuk hosszában.

halloween10kandallo

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php