10 remek tipp a hasi zsír eltüntetésére!

Hányan kíváncsiak rá vajon, milyen módszerrel lehet hosszútávon lefaragni a hasi zsírt? Az étkezéssel csodákat tehetünk, csak tisztában kell lennünk azzal, mit és mivel érdemes fogyasztani! Rajta, le a hasi zsírral!

Ugye, szeretnénk tudni, hogyan szabadulhatnánk meg a hasi zsírtól? Lehetőleg úgy, hogy az eredmény tartós legyen? Íme néhány praktika, amely hosszantartó megoldást kínál. Csupán tudni kell hozzá, mit érdemes tennünk – és ennünk.

1.Több rostot! Nem szükséges aszalt szilván élni persze – a leveles zöldségek, a diófélék, teljes kiőrlésű gabona és a bab például kitűnő arra, hogy távol tartsuk a zsigeri zsírt, amely mélyen beépül a hasba – és veszélyes, mert körbeszőheti a fő szerveinket, beleértve a májat, veséket, hasnyálmirigyet.

2.Két dolgot felejtsünk el! Nincs szuperétel, amely elégeti a zsigeri hasi zsírt. Speciális mozgásokkal sem biztos, hogy lefaragjuk – így például felülésekkel. A megoldást inkább az jelenti, ha megváltoztatjuk étkezési szokásainkat és mozgunk minden nap! Lift helyett lépcsőzzünk például!

3.Amit leginkább tehetünk: mindenkinek lehet túl sok zsigeri zsírja, s ez sokkal valószínűbb, ha jelentős túlsúlyban vagyunk. Ha elkezdünk fogyni, az a teljes szervezetnek segít, beleértve azon hasi zsír leküzdését is, amelyet nem látunk igazán.

4.Válogassuk meg, milyen zsírt eszünk! A telítettet mellőzzük, mely az állati ételekben található – de a kókusz- és pálmazsírt, teljes zsírtartalmú tejtermékeket is. Az adagokat pedig tegyük kisebbé – fogyasszunk mindenből kevesebbet, mint szoktunk. Ellenőrizzük az élelmiszerek címkéjét, győződjünk meg róla, hány kalória van egy adagban. Olyan zsírokat keressünk, amelyek jobbak szervezetünknek, növényi élelmiszereket, halat például – nagyon jó a lazac, tonhal és a makréla, melyek Omega-3 zsírsavban gazdagok.

5.Ne hajtsuk túl magunkat! A hasi zsír elégetésében nem segít, ha órákat töltünk a konditeremben súlyokat emelgetve. Kutatások szerint a kevesebb, gyors, nagy intenzitású mozgás – mint amilyen a 30 másodperces sprint – hatékonyabb, s jobban bele is férhet a mindennapjainkba. A testmozgást csak rövid időre kell intenzívebbé tenni, s ezt lehet szünetekkel ismételgetni.

6.Aludjunk eleget! Súlygyarapodás esetén érdemes megvizsgálni, mennyit is pihentünk. Ha valaki 5 óránál kevesebbet alszik, az több hasi zsírt jelent. Amennyiben viszont többet, mint 8 óra, szintén megnövekedett hasi zsírral számolhat. A legideálisabb a 6-8 óra!

7.A „gyors hatást” felejtsük el: sajnos, a plasztikai sebészeti beavatkozás sem megoldás a hasi zsír esetében. A zsírleszívás ugyanis nem érinti a hasfal belső részét. A zsigeri zsírtól nem szabadít meg. A gyors diéták sem. A lassú, stabil életmódváltás a legjobb módszer.

8.Vigyázzunk a stresszel! A stressz hajlamossá tesz minket arra, hogy több zsíros és cukros ételt kívánjunk. Stressz hormon, azaz kortizol szabadul fel, amely a hasi zsírt csak tovább növeli. Kevesebbet alszunk a stressz miatt, nem mozgunk eleget, több alkoholt fogyasztunk – mindnek a hasi zsír az eredménye. Tanuljunk meg relaxálni, meditálni, lazítsunk mozgással, zenével!

A hasunk környékére felszedett zsír nagyobb gondot jelent annál, hogy nem jönnek ránk ruháink. A hasi zsír egy súlyos egészségügyi krízis kezdetét jelenti, s akkor is probléma, ha közben a csípő és a lábak már vékonyabbak lettek.

A hasi zsír veszélyes – akkor is, ha a csípő, a lábak karcsúsodnak

9.Mit iszunk? Lehet az üdítőital, egy tejeskávé, egy pohár sör vagy bor, mind kalória. A víz a legjobb, amit ihatunk – egyébből csak időnként egy kis adagot fogyasszunk.

10.Ne dohányozzunk! A cigarettázás hatására ugyanis a hasi zsír jobban megmarad szervezetünkben, jobban, mint a csípőn és a combokon. Persze, emellett a dohányzás számos komoly betegségért is felel.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz