Elutaznánk? – Íme a 10 legjobb hely húsvéti vakációhoz!

A húsvéti ünnep egyben egy többnapos pihenőt is jelent, s ezen alkalmakkor sok pár vagy család szívesen utazik el valahová „kiszellőztetni a fejét”. A hosszú tél után ránk is fér egy kis tavaszi kikapcsolódás. Melyek a legszebb, legkedveltebb úticélok a húsvéti vakációhoz?

Ha elhatároztuk, hogy megpihenünk kicsit a húsvéti ünnep idején, már bizonyára ötletünk is van rá, hová menjünk. Megbízható napsütésre vágyunk kissé távolabb, ahová csak repülővel érdemes menni? Vagy közelebbi úticélt keresünk, kellemes levegővel és szelíd napfénnyel? A téli csapadéktól a táj mindenütt szép zöld, virágzik a természet, a nap pedig már kellően átmelegít.

Válasszunk az alábbi, kedvelt húsvéti vakáció-úticélok közül!

1.Kanári-szigetek: Lanzarote jó választás egy családi üdüléshez. Ez a város már kellően fejlett néhány, szigeteken megtalálható településhez képest, mégis érintetlennek tűnik. Hogy összetettebb képet kapjunk a helyről, próbáljunk ki párat a kisebb szigetek közül is, például La Gomerát vagy El Hierrót. Amit a napsütésről tudni kell: a téli csapadékoknak ilyenkor már vége, a hőmérséklet viszonylag alacsony, 20 fok körüli a nap legalább 9 órájában.

Kanári szigetek, Fotó: AP

2.Ciprus: a mediterrán területek közül Ciprusnak a legenyhébb a klímája, hamar felmelegít bennünket a tavasz közepén, a nyíló virágok tengerében. Paphos a legfőbb üdülőhely, az Akamas félsziget is remek kirándulóhely azonban, ahová el lehet menekülni a turisták elől is. Ideális húsvéti vakációra. A hőmérséklet átlagosan 21 fok az év ezen időszakában. A nap legalább 9 órájában itt is süt a nap.

Fotó: Fotolia/Leonid Andronov

3.Marokkó: tavasszal Marrakesh csodálatos látványt nyújt. A táj zöld, a déli hőmérséklet éppen megfelelő. Ha a hegyekbe megyünk, hűvösebb levegőre is számíthatunk a húsvéti vakáció keretében. Napsütés várható a nap legalább 8 órájában, napközben átlagosan 27 fok van, melyet időnként felráz egy zápor. Estére lehűl a levegő, jót lehet pihenni.

4.Andalúzia: érdemes megnézni a Sevilla-i húsvéti ünnepségeket. Ezek még különlegesebbé teszik az egyébként is vonzó várost. Ha a partot részesítjük előnyben, Marbella és Nerja a két legjobb helyszín. Ami a napsütést illeti, a Costa del Sol kellően meleg – nagyjából 21 fokos – és száraz, Sevilla melegebb, átlagosan 24 fok van, de nedvesebb is. 8-9 órában mindennap süt a nap.

5.Kréta: a mediterrán területek közül Krétán van legkorábban tavasz, ezért érdemes ide tervezni húsvéti vakációnkat. A déli part mikroklímája melegebb, mint az északi rész, ezért ha sok napsütésre vágyunk, ide utazzunk el. Naponta 8 órát legalább süt a nap, a hőmérséklet ilyenkor kb. 20 fok, kis esővel. Ez leginkább az északi-partra jellemző, Heraklionra és környékére.

Kréta/ Fotó: AP

6.Gozo és Málta: Gozo szebb, békésebb, de kevésbé fejlett, mint „testvére”, Málta. Ám egy tavaszi kikapcsolódásra ideális helyszín. Málta persze szintén igen vonzó, ha húsvéti vakációról van szó. A hőmérséklet átlagosan 20 fok napközben ilyenkor, s a nap legalább 8 órájában süt a nap – némi eső kísérheti.

Gozo/Fotó: Alamy

7.Madeira: ha egy tipikus nyaralóhelyet keresünk, Madeira nem nekünk való – ez a szelíd sziget tavasszal a legjobb, ha kikapcsolódni, hosszabb sétákat tenni vágyunk. Szépségét fokozzák a mini öntözőcsatornák, miközben a vidék buja növényzetbe burkolózik. A városkákban nem nehéz lazítani. Ilyenkor az esős télnek már vége, március végére a hőmérséklet átlagosan 19 fok, s nagyjából 7 órát süt a nap naponta.

8.Provence: az időjárás itt kissé kockázatos lehet, ám az orchidea-virágzás látványa mindent felülmúl, ha ide érkezünk húsvéti vakációra. Választhatunk az enyhébb levegőjű vidék vagy a tengerparti üdülőhelyek között, de akár Var és Luberon lankáin is megpihenhetünk. Ezen a területen van esély az esőre, ám napi 7 órában biztosan találkozunk napsütéssel.

Provence/Fotó: AP

9.Puglia: nem az épületek és a táj miatt vonzó elsősorban. A fantasztikus helyi konyha azonban igen csábító lehet azok számára, akik szeretnek új ízeket kipróbálni. Itt találhatók a legjobb olasz hotelek is, legtöbbjük átalakított erőd vagy parasztház. Napközben kb. 18 fokra számíthatunk, sok napsütés és olykor kis eső jellemző a tájra.

10.Szicília: csodálatos túrázó hely, ahol a régi görög és római romok mellett barokk városokkal is találkozunk. Palermo Olaszország egyik legelbűvölőbb városa. A dombtetőn épült Taormina is lenyűgöző, ám hétvégente általában zsúfolt. Napsütés várható tavasszal a nap legalább 7 órájában, de 1-2 napos esők előfordulnak. Az átlaghőmérséklet Szicíliában ilyenkor 16 fok.

Szicília/ Fotó: opflight.ie

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.