2013. január 20. – Szétvált a csapat

Ezúttal Ács Zoltán beszámolóját olvashatjátok a Nanga Parbat Expedícióró.

nanga_pharbat_edgeA nagy hó miatt – és az útvonalváltozás miatt is – új nyomot kellett taposnunk. Dávid lefelé indult Abdullal, hogy a hordárok számára tapossanak ki egy járható útvonalat a legutolsó ideiglenes településig, Khudig. Iannal mi felfelé vettük az irányt. Megpróbáltunk egy ideális útvonalat találni az alaptábor és a Kinshoffer beszállása között. Mindannyian megvártuk, hogy egy kicsit kisüssön a nap, majd útra keltünk.
Egész nap rádiókapcsolatban voltunk, Dávidékkal és az alaptáborral is. Mi több kitérő után üres kézzel tértünk vissza az alaptáborba délután 4 körül.

Dávidék csak 7 óra után futottak be az alaptáborba és elmesélték, hogy Khudban nem találkoztak hordárokkal és nyomaikat se látták, így arra következtettünk, hogy hordáraink még nem mozdultak ki Sher faluból. Sajnos a falut se telefonon, se rádión nem tudjuk elérni, így nem tudjuk értesíteni a hordárokat arról, hogy felettük a nyomot kitörtük, az út járható az alaptáborig. Ettől függetlenül reménykedünk benne, hogy hamarosan nekivágnak.

Forrás: