2013. január 2. – Pakolás és hordóválogatás

Dávid és társai – Zoli, Ian – megérkeztek Sher faluba, ahol a teherhordók alaposan összekeverték a hordóikat, de ez csak a lelkiismeretességüket mutatja! A Nanga Parbat csúcs viszont tisztán látszódott!

nanga_pharbat_edge1Úgy döntöttünk, tartunk egy pihenő napot. Tegnap elég viharvert állapotban érkeztünk meg Sher falucskába és a teherhordók egy részéről is kiderült, nincs rendes felszerelése. Az ő helyüket falubeli hordárok veszik majd át holnap.
Ian ma már sokkal jobban volt, a hányingere elmúlt, étvágya visszatért. A csapat a nap túlnyomó részét aktív semmittevéssel töltötte: számba vettük a csomagjainkat (tegnap a rendezetlen kupacokban heverő hordóink reménytelenül összekeveredtek az alaptábori konyha cuccaival, néhány helybéli teherhordó pedig egyszerűen hazavitte a rábízott csomagot, tudván, hogy személyesen felel érte.
Nagy örömünkre szolgál, hogy a műholdas e-mail kapcsolatunk jól működik, de az akkumulátoraink vészesen lemerülő félben vannak, így lehet, hogy már csak az alaptáborból jelentkezünk.

A Hegy gyönyörűen, tisztán látszott a lenyugvó nap fényében.

Forrás: